Маркос Морено (Marcos Moreno)

Пълно име: Маркос Антонио Морено Брисеньо (Marcos Antonio Moreno Briceño)
Месторождение: Мерида, Венецуела
Деца: дъщеря - Юндира

Рейтинг:  8.14  (7 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 13 октомври.

Зодия: Везни

Маркос Морено е венецуелски актьор и сценарист. Израснал в малко село в щата Миранда, отгледан сред високите планини и буйни реки, Маркос Морено се е радвал на щастливо детство. На 16-годишна възраст започва да се занимава с театъра в Мерида в CONAC (Hermanos Méndez Osuna). След това учи в Universidad de los Andes, където се оформя като актьор. В театъра има 25-годишна кариера и е работил с най-известните режисьори в страната.

В продължение на 6 години, Маркос живее в САЩ, където написва сценария за мини-сериала „Flaca“. При завръщането си във Венецуела, той влага целия си ентусиазъм, за да изгради успешна кариера като актьор.

Освен в театъра, той е популярен и с ролите си в теленовели като „Моя сладка Валентина“, „Предизвикателството“, „Вихър от страсти“ и „Съпруг за Естела“. Снима се и в киното.

Маркос се описва като човек, който търси най-доброто всеки ден, а най-важното в живота е да се учи от грешките. В свободното си време обича да чете книги, да гледа филми. Обожава дългите разходки, по време на които избягва от динамичното ежедневие в Каракас. 

Източник: www.venevision.net