Мануел Ибаньес (Manuel "Flaco" Ibáñez)

Пълно име: Мануел Ибаньес Мартинес (Manuel Ibáñez Martínez)
Дата на раждане: 17 Октомври 1946 г.
Зодия: Везни
Месторождение: Акатлан де Перес Фигероа, Оахака, Мексико
Близки: три сестри
Деца: Миранда, Таня и Даниела Ибаньес – актриса

Рейтинг:  10.00  (2 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Мануел Ибаньес е мексикански комедиен актьор и хуморист.

Най-малкият от децата в семейството, той не познава баща си, който ги е напуснал преди Мануел да се роди. От много малък е бил принуден от обстоятелствата да помага в дома и е работил какво ли не. Отсъствието на баща му е било заместено от вуйчо му Доминго, когото е обичал много и уважавала.

След смъртта на майка му през 1968 година, настроението му спада, докато финансовото му положение се влошава и той започва работа като репортер в една новинарска агенция. Той е изпратен да отразява действията на студентското движение през същата година. Докато е сред тях, той си дава сметка, че актьорството е негово призвание.

Учи във факултета по Философия и Литература в Автономния национален университет на Мексико. След като спечелва конкурс по рецитиране на поезия, той печели стипендия да учи актьорство в Националния институт по изкуствата. Успехът му в киното го превръща в икона на мексиканската комедия.

Мануел Ибаньес винаги е има успех сред жените. Затвърждава името си на „съблазните“ с петте си брака. Първият път е минал под венчило, когато е бил на 24 години.

Актьорът открива, че има и преподавателско призвание и сега той е част от преподавателите в центъра по формиране на актьори (CEA) на канал Телевиса.

През 2005 година дебютира като сценарист в телевизионния сериал „Vecinos“.

Като актьор и комедиант, той се е снимал в повече от 136 филма.

Във филмографията на актьора са изброени само телевизионните проекти, в които се е снимал. 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Manuel_"Flaco"_Ibáñez