Малу Мадер (Malu Mader)

Пълно име: Мария де Лурдес да Силвейра Мадер (Maria de Lurdes da Silveira Mader)
Дата на раждане: 12 Септември 1966 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Рио де Жанейро, Бразилия
Родители: Рубенс Трамужас Мадер (Rubens Tramujas Mader) и Анжела Мария Силвейра Мадер (Ângela Maria Silveira Mader)
Близки: брат, Луис фелипе Мадер (Luís Filipe Mader) – лекар, и сестра, Патрисия (Patrícia)
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Тони Белото (Tony Bellotto), музикант и писател, от 1989 година
Деца: Жоао, 14 май 1995 годин и Антонио, 1 септември 1997 година. Има и доведена дъщеря, Нина

Рейтинг:  5.68  (22 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Малу започва своята артистична кариера в Teatro Tablado, но тя е известна още от 19-годишна възраст с участието си в мини-сериала на Globo, „Златни години“ („Anos dourados“) на Жилберто Брага (Gilberto Braga) през 1986 година. През същата година е и първото й участие в киното в младежката комедия „Rock estrela“ на Лаел Родригеш (Lael Rodrigues).

Следват още участия в теленовели и филми и с времето, тя става по-придирчива към ролите, които й предлагат. По тази причина отказва участие в „Tropical Paradise“ на Жилберто Брага (Gilberto Braga) – не харесва персонажа, който трябва да изиграе.

Малу обявява, че смята да отделя повече време на забавленията, след като преживява един доста неприятен инцидент през 1989 година. Когато се премества в Сао Пауло, тя става причина за автомобилна катастрофа, в следствие на която едно деветнадесетгодишно момиче остава в кома за един месец. След това срещу Малу е повдигнато обвинение. Тя успява да изчисти името си, но това пречи на работата й. Може би по тази причина тя не участва от началото до края на нито една новела, в която се снима, като изключение е „Цената на славата“, където играе главната роля. През 2007 година отново приема да играе главна роля в теленовелата на Globo „Eterna magia“.

Също така, отбирайки много добре ангажиментите си, тя не се е появявала до сега разсъблечена в мъжки списания, въпреки че е смятана за секс символ от много хора, заради своята неподправена красота и силен характер. Освен това, дори в киното не се появява напълно разсъблечена, само за кратко и без откровени сексуални сцени.

Когато съпругът й започва да пише криминални романи, Малу решава да реализира филм по негов роман, „Bellini e a esfinge“ („Белини и сфинксът“) и през 2001 година реализира този проект с помощта на режисьора Роберто Сантучи (Roberto Santucci). Малу не само участва като актриса, но и като ко-продуцент.

През 2005 година, след припадък във Флорианополис й е поставена диагноза киста в мозъка и е оперирана успешно.

Малу е близка приятелка с актрисите Клаудия Абреу (Cláudia Abreu) и Изабела Гарсия (Isabela Garcia). Не веднъж е снимала в новели на Жилберто Брага (Gilberto Braga).

Живее със семейството си в Ипамена, богат квартал на Рио де Жанейро.

Източник: www.wikipedia.org , www.imdb.com