Луис Херонимо Абреу (Luis Gerónimo Abreu)

Пълно име: Луис Херонимо Абреу Асканио (Luis Gerónimo Abreu Ascanio)
Дата на раждане: 7 Септември 1972 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Каракас, Венецуела
Родители: Луис Абреу (Luis Abreu), актьор, и Айде Асканио (Haydee Ascanio), писателка
Близки: Антонио, Александра, Максимилиано и Хоакин
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Клаудия ла Гата (Claudia la Gata) от 17 април 2010 година
Деца: син - Хуан Мануел Суарес

Рейтинг:  7.42  (38 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Луис Херонимо Абреу е син на Айде Асканио, писателка, сценаристка, продуцентка и режисьорка в киното и телевизията и Луис Абреу, актьор и режисьор в театъра. С такива родители, Луис не е имал друг избор, освен и той да навлезе в тази област.

Навлиза в артистичния свят много малък - майка му, която по онова време работи като гримьорка в киното, често взема малкия на снимачната площадка и много често участва в различни сцени, в които се изисква присъствието на дете. Участва във филма на Роман Чалбауд (Román Chalbaud) „Bodas de Papel", когато е на пет години и изграе ролята на сина на Хосе Бардина и Марина Баура. След това участва в още няколко филма.

Луис Херонимо дебютира в телевизията в канал Venevision в теленовелата „Amor de Abril". След това участва в няколко реклами, снима се в киното и участва в няколко телевизионни програми.

Завръща се в света на теленовелите с ролята си в „Женско царство", а с участието си в „Любов по пълнолуние" Луис Херонимо става световно известен. Тогава той отива в Перу, за да изиграе първата си главна роля в теленовелата „Éxtasis".

При завръщането си във Венецуела, актьорът се снима във филма „Plan B" и става част от актьорския състав на теленовелата „Cosita rica". Тази негова роля му отваря вратите и той заминава за Мексико, където се снима в теленовелата „LA hija del jardinero".

Успоредно с участията в телевизията и киното, Луис Херонимо трупа и театрален опит. Води и две радио предавания.

Елба Ескобар и Ралф Кинард са негови учители в по-нататъшното му образование, при които учи в Escuela Porfirio Rodríguez. Те го стимулират да се усъвършенства в актьорката игра и той продължава да учи. Въпреки това, той заявява, че приятелите му са били най-доброто му образование.

Източник: www.venevision.net