Лусиано Д'Алесандро (Luciano D'Alessandro)

Пълно име: Лусиано Алесандро Гонсалес (Luciano Alessandro González)
Дата на раждане: 24 Януари 1977 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Ел Тигре, Ансоатеги, Венецуела
Височина: 178 см

Рейтинг:  7.29  (42 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Този привлекателен актьор е единствено дете и това е причината родителите му да го наричат галено „Лусианито". Актьорът признава, че все още го наричат така, когато ги посещава в Ел Тигре.

Лусиано Д'Алесандро живее в Ел Тигре до 16-годишна възраст, където завършва средно образование. След това заминава за Мааракай, където се записва да следва завършва висше образование и става системен инженер. Лусиано признава, че живеейки сам, той е успял да сложи край на семейната свръх-защита, помогнало му е да израсне и да помъдрее, спечелвайки своята независимост. Въпреки това, той признава, че е успял да постигне тази промяна в живота си благодарение на възпитанието, което са му дали родилите.

Навлизането му в артистичната сфера е станало съвсем случайно. Докато учил в Маракай, той ходил до Каракас, където се снимал в различни реклами, за да може да изкарва допълнително пари. При едно от посещенията си в столицата, неговата приятелка Марианела Гонсалес го завела на снимачната площадка по време на снимките на сериала „La Calle de los Sueños".

Докато е в студиото заедно с Марианела, един от продуцентите го пита дали се интересува от актьорската игра. Не след дълго, Алберто Бароко го включва в прослушване, при положение, че Лусиано не е учил, нито има някакъв опит. Той издържа изпита и дебютира в телевизията през 2000 година в теленовелата „Muñeca de Trapo".

В „Muñeca de Trapo" Лусиано играе отрицателна роля. Той участва в 45 серии, което е много за някой, който не знае нищо за актьорската игра, както сам признава актьора. По онова време много хора му помагат да се подготви за снимките, като по-специално той си спомня за Лурдес Мартинес и Родолфо Драго.

Следващата стъпка, която Лусиано предприема, е да се подготви добре като актьор, тъй като решава да се отдаде на тази професия. Той се премества в Каракас, където посещава курсове в Драматичния и музикален театър при Наталия Мартинес. Докато посещава курсовете, Лусиано Д'Алесандро се явява на прослушване за младежката теленовела, производство на RCTV. След като издържа изпита, той участва в снимките на теленовелата „A Calzón Quitao" през 2001 година.

В продължение на две години той посещава различни курсове по актьорско майсторство. Той се учи от актьори като Хуан Карлос Гардие, Густаво Родригес и Главио Кабайеро.

В продължение на един цял сезон, той е част от актьорския състав на „El Aplauso va por Dentro", с която обикаля на турне няколко месеца. По това време той изцяло се отдава на актьорството. Лусиано признава, че това е бил много полезен опит за него.

Този талантлив мъж е човек, който е отворен за света, обикновен и трудолюбив, отговорен и крайно подреден, много ласкав. Харесва му работата пред камери и убеждава, че смята да се занимава с това и в бъдеще, въпреки че му се иска да се занимава с режисиране и продуциране.

Лусиано от близко

Кога се влюби за първи път? - Бях в трета група в детската градина. Бях на около шест години. Момичето се казваше Адиарин, голяма красавица. Аз я чаках след занятията и я поздравявах с целувка по бузата.

Опиши се с три думи: Отговорен, обикновен, работлив.

Най-голямото ти качество? - Моята усмивка.

А най-големия дефект? - Всички.

Какво те прави щастлив? - Да работя.

А кое те натъжава? - Когато нещата не се получават.

Любим цвят? - Синия.

Актьор и актриса, на които се възхищаваш? - Ал Пачино и Гуинет Полтроу.

Твоята тайна да поддържаш любовта жива? - Любовта е като една градина. Трябва всеки ден да й обръщаш внимание. Трябва да разчиташ на половинката си. Идеално би било да не се допуска рутина и всеки ден да е като втория с гаджето.

Практикуваш ли някакъв спорт? - Винаги посещавам спортната зала. Един път седмично се занимава с йога. Когато имам време, играя футбол.

Имаш ли домашен любимец? - Не.

Един специален ден от живота ти... - Когато се дипломирах като системен инженер.

Какво правиш в свободното си време? - Спя, гледам някой филм в киното.

Готвиш ли? - Да.

Каква храна харесваш? - Италианска и венецуелска.

Какъв тип музика слушаш? - Слушам всичко, но преди всичко песни на английски език.

Имаш ли платонична любов? - Много са: Гуинет Полтроу, Лив Тейлър...

Какъв е твоя идеал за жена? - Умна, с чувство за хумор, работлива, нежна и да харесва животните.

Страстен ли си? - Да, във всичко, което правя.

Ревнив ли си? - Горе-долу.

Какво желаеш силно, но все още не си осъществил? - Много неща. В професионален план, много бих искал да правя кино във Венецуела, Испания, Холивуд.

Саможертви в името на професията? - Губя малко от личния си живот.

Какво те компенсира? - Хората, които ми помагат и подкрепят.

Любим парфюм? - Pi на Живенши и Уго Бос.

Вярваш ли в любовта от пръв поглед? - Да.

Вярваш ли в брака? - Да.

Обичаш ли купоните? - Горе-долу.

Къде предпочиташ да почиваш: на плажа, в планината или селвата? - Трудно ми е да избера между селвата и плажа.

Холивуд? - Бих искал, някой ден. Това е мечтата на всеки актьор.

Някаква мания? - Прекалено много жестикулирам с ръце, докато говоря.

В какво вярваш? - В Бог и в себе си.

Източник: www.rctv.net , www.venevision.net