Лусеро (Lucero)

Пълно име: Лусеро Огаса Леон (Lucero Hogaza León)
Дата на раждане: 29 Август 1969 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Мануел Михарес (Manuel Mijares) от 18 януари 1997 година
Деца: две - син Хосе Мануел и дъщеря Лусеро

Рейтинг:  7.31  (96 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

“Лусерито” е родена на 29 август 1969 година. От самото си раждане става любимка на родителите си и на всички, които я познават. Родителите й Лусеро Леон и Антонио Огаза винаги са се гордели с дъщеря си. Кой не би обичал тази очарователна кукла?

Като истинска звезда, тя започва да демонстрира своите актьорски и музикални способности още като съвсем малка. Лусерито помолила майка си да я вземе в кой да е филм или сериал.

Първата възможност да се изяви в телевизията Лусеро получава в шоуто “Дневни радости”, където тя демонстрира своя актьорски талант. След това тя участва и в шоуто “Дреболии”, където показва, че може да бъде и добра комедийна актриса.

Лусеро не оставя намира майка си, докато не получава главната роля в първата си теленовела. В началото й предлагат отрицателната роля, но майка й не се съгласява, защото това може да повлияе отрицателно на мнението на почитателите й и музикалният и албум няма да може да се продава. Тогава Лусеро е избрана сред много момичета, които са се явили на кастинга за главната роля.

Не след дълго тя записва първия си албум “Той”, но не спира с това. Тя иска да се снима в киното. Лусеро се снима във филмите: “Кокетка”, “Престъпник”, “Любовна треска”, “Избягай с мен”, “Прекрасна безсрамница”. Тези филми я правят популярна в света на мексиканското кино.

Първите й филми са с Педрито Фернандес. Това са “Кокетка” и “Престъпник”. След няколко години тя се снима с Луис Мигел в “Любовна треска”. Лусеро записва албуми с музика към тези филми.

Година след снимките на “Любовна треска”, Лусеро снима втората си теленовела “Когато дойде любовта” заедно с Омар Фиеро. В тази теленовела тя вече е голямо момиче и е просто изумително колко се е променила с времето. Лусеро изпълнява и основната музикална тема на сериала. Тя издава и албум: “Разкажи ми”.

След “Когато дойде любовта”, Лусеро се заема със снимките на следващия си филм с Мануел Михарес: “Избягай с мен”. След това идва ред на следващия: “Искам да стана мъж” с Гилермо Капетийо.

Нейната трета теленовела е “Бедните роднини” и тук отново се забелязват големите промени в актрисата. Лусеро и тук изпълнява главната музикална тема, а песента влиза в новия й албум “Veleta”. След снимките на “Бедните роднини” идва ред на следващия й филм “Прекрасна безсрамница”.

1992 година е много важна в кариерата на Лусеро. Нейната песен “Ya No” (“Вече не”) от албума й “Solo pienso de ti” (“Мисля само за теб”) става хит. Тя завладява Америка. Но Лусеро не приема, че Америка за нея е родина. Актрисата и певица доказва още веднъж, че е от Мексико.

През 1996 година настъпват промени в актьорската кариера на Лусеро. Тя се снима в своята четвърта теленовела “Любовни тайни”, където й се налага да изиграе три роли. Тя получава ролите на три сестри-близначки. До този момент само Пепе Инфанте е играл такъв тип роля. Лусеро пее основната тема на теленовелата и записва албум с всички песни от този сериал. Тази теленовела получава много награди и е призната от критиката. Лусеро получава наградата на “Tv y Novelas” за главна роля.

С голяма любов към Мексико Лусеро записва много албуми с песни в стил Ранчеро: Con Mi Sentinmiento, Carino de mis Carinos, Historia de un Romance, Serca de Ti. Лусеро е една от малкото певици, които успяват да получат признание едновременно и в поп музиката, и в музиката в стил Рачеро.

През 1997 година Телевиса организира за първи път Teleton, който е създаден за набира на средства за реабилитация на деца с физически недостатъци. Лусеро е избрана за водеща и тя става сърцето на Teleton. От тази година Teleton се организира ежегодно, а Лусеро става постоянната му водеща.

Най-голяма роля в живота на Лусеро играе Walt Disney, които й предлагат да изпее главната музикална тема на анимационния филм за Мулан. Лусеро изпява испанската версия на музикалната тема “Reflejo” (англоезичната версия изпява Кристина Агилера под названието “Reflection”). След Мулан, на Лусеро предлагат да озвучи гласа на Джейн в испанската версия на анимационния филм “Тарзан”.

И до сега Лусеро продължава да завоюва своята публика. Нейните концерти са неповторими. Те се състоят от две части: в първата Лусеро пее в стил поп, както и много от конкурентите й, но тя не е като всички и по тази причина, във втората част на концертите й, тя пее в стил на Мариачи. Тя знае какво да прави!

И кой е мъжът, който завладява нейното сърце? Никой друг, а Мануел Михарес. За първи път те се срещат по време на снимките на филма “Избягай с мен”, а след този филм те се срещат само в музикалния проект “Acustic” през 1995 година. Сватбата им се състои през 1997 година. Лусеро признава, че са изкарали възхитителен меден месец. А и защо не? Тя толкова много се обичат! В момента очакват своето първо дете!

Петата теленовела на Лусеро все още се снима. Нарича се “Моята съдба – това си ти”. В този сериал Лусеро се променя както като жена, така и като актриса. Лусеро изпълнява ролята на млада адвокатка Андрея, която се омъжва за любимия човек и скоро след това овдовява. Това не е история за бедно момиче, което се влюбва в богат мъж. В теленовелата има любовни сцени с Лусеро и точно тези сцени се обсъждат много сред зрителите и критиците. Лусеро изпълнява главната песен към сериала – песента “Моята съдба – това си ти”.

Предишната Лусеро много се различава от сегашната. Тя сега е много секси, чувствена и необикновено красива. Хитът “Моята съдба – това си ти” и едноименния албум я изпращат на върха на класациите. Но Лусеро не иска да спира до тук. Тя доказва на своите почитатели, че винаги има нещо ново, което да им представи. В последния си албум тя изпълнява две песни на английски език. Тя записва песните “Mi destino eres tu” и “No puedo mas” на английски език.

Сега Лусеро има 20 годишен стаж зад гърба си и й предстои да стане майка...

Статията е от края на 1999 година