Литци (Litzy)

Пълно име: Литци Ваня Домингес Балдерас (Litzy Vannya Domínguez Balderas)
Дата на раждане: 27 Октомври 1982 г.
Зодия: Скорпион
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Родители: Сесилия и Луис
Близки: Луис Висенте, Лили и Люви
Височина: 173 см
Цвят на очите: маслинено черно
Цвят на косата: черен

Рейтинг:  7.32  (246 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Литци е популярна мексиканска певица и актриса.

Литци като певица

„Jeans"

Момичето от столицата става част от популярната младежка група „Jeans" през 1996 година. Групата става много популярна не само в Мексико, но и в цяла Латинска Америка.

Напускане на „Jeans"

Благодарение на бащата на Литци, който не е съгласен от начина, по който групата се ръководи от бащата на Пати, Алехандро Сирвент, Литци обявява своето напускане през април 1997 година. Както за почитателите, така и за другите членове на групата, това е неочаквана новина.

Кариера като солистка

Година след напускане на групата, Литци пуска своя първи албум като солистка - „Transparente", под ръководството на Едуардо Посада (Eduardo Posada), който има голямо влияние в нейната кариера.

За шест месеца след официалното пускане на албума, той е събрал повече от 200 000 долара приходи не само в Мексико, но и в Латинска Америка. Песента „No te extraño" заема челно място в класациите на различни страни, включително и в Европа. Същата песен е включена и в саундтрака на мексиканския филм „Sexo, Pudor y Lágrimas" .

През 200 година, Литци, възползвайки се от успеха на първия си албум, пуска втория - „Más Transparente". Той се радва на същия успех като първия. Песните „No Hay Palabras", „Yo Vivo Por Ti" и „Espejismo" стават известни не само в Мексико.

През 2003 година, Литци пуска и третия си албум - „La Rosa".

Литци като актриса

Наред с успешната си кариера като певица, Литци се изявява и като актриса. Първата й възможност се появява през 1999 година, когато става част от актьорския състав на младежката теленовела „DKDA: Sueños de juventud" на Televisa. Няколко месеца след началото на снимките, Литци прекратява участието си по болест.

В началото на 2001 година, изпълнителката се включва в саунтрака на филма „Serafín". Това е филмовия вариант на теленовела със същото име.

Следващата й изява като актриса е с главната роля в теленовелата „Daniela" на Telemundo, където Литци интерпретира девойка, която иска да бъде балерина, но по стечение на обстоятелствата емигрира, попадайки в един напълно непознат свят.

Освен това, актрисата играе в театъра. През септември 2003 година, Литци замества Лусеро в главната роля в мюзикъла „Regina, un musical para una nación que despierta".

През април 2005 година, Литци се включва в снимките на теленовелата „Къде си татко?". С ролята си на Маргарита, Литци е титулувана като една от най-добрите съвременни актриси.

Участия в реалити шоута

През юни 2004 година, Литци става участница на реалити шоуто на Telemundo „Protagonistas de La Fama VIP". С участието си, тя доказва своя голям талант. След 11 напрегнати седмици, Литци е избрана от публиката като победителка.

През 2007 година, Литци се завръща в Мексико, за да участва в реалити шоуто на TV Azteca „Disco de oro", където тя се състезава с други музиканти. Литци е отстранена на ранен етап от шоуто, но присъства на заключителните концерти.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Litzy