Лидия Авила (Lidia Ávila)

Пълно име: Лидия Ерика Авила Белтран (Lidia Erika Ávila Beltrán)
Дата на раждане: 13 Септември 1979 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Пуебла, Мексико
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Пауло Лаурия (Paulo Lauría) от 18 декември 2004 година

Рейтинг:  9.56  (9 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Лидия Авила е мексиканска актриса и певица. Родена в Пуебла, на 4-годишна възраст заедно със семейството си се премества в Чиуауа, където прекарва детството си. Тя е най-малката от шест деца, като за всички, музиката е хоби.

Лидия започва образованието си по музика с голям интерес в джаза и техники на пеене. След време й се отваря възможността да се яви на прослушване за младежка музикална група „La Onda Vaselina“, която печели популярност в Северна Америка. Въпреки че групата съществува от 30 април 1989 година, Авила участва във втория албум на групата. Единадесет години по-късно, групата се преобразува в OV7 след проблеми с мениджъра и създателка на групата. Групата е изпяла множество песни, които се задържат в класациите дълго време. През 2003 година групата се разпада и Лидия се насочва към солови изпълнения. През юни 2010 година групата обяви своето завръщане и благодарение на Sony Music и Day 1 Entertainment подготвят голямо интернационално турне.

Като актриса, Лидия дебютира в театъра. В телевизията дебютира заедно с групата OV7 в теленовелата „Лудо влюбени“ през 2000 година, а през 2004 година дебютира като актриса заедно с бившия си колега от групата Ари Боровой (Ari Borovoy) и актрисата Ана Лайевска в теленовелата „CLAP… el lugar de tus sueños“. През 2007 година участва в теленвоелата „Palabra de Mujer“ и през 2010 година участва в теленовелата „Cuando me enamoro“.

На 24 март 2009 година ражда дъщеря – София, от съпруга си Пауло Лаурия, но през септември същата година, момиченцето почива в болницата след усложнения след прекарано заболяване. През 2010 година, Лидия и Пауло обявяват, че ще се развеждат, а основната причина за това е, че Пауло има връзка с друга жена, за която Лидия случайно научава от страниците на пресата.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Lidia_Ávila