Летисия Калдерон (Leticia Calderón)

Пълно име: Кармен Летисия Калдерон Леон (Carmen Leticia Calderón León)
Дата на раждане: 15 Юли 1968 г.
Зодия: Рак
Месторождение: Гуаймас, Сонора, Мексико
Родители: Марио Калдерон и Кармен Леон
Близки: трима братя – Марио, Мигел и Алехандро
Семейно положението: омъжена с един развод
Съпруг/а: първи съпруг – Марко Лопес (Marco Lopez) от 1997 до 1999 година; настоящ съпруг – Хуан Коядо (Juan Collado) от март 2003 до 2008 година
Деца: двама сина – Лусиано и Карло

Рейтинг:  7.39  (36 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

След раждането си, Летисия Калдерон заедно с родителите си се премества да живее в столицата Мексико. В продължение на няколко години семейството живее в различни градове като Алварадо, Веракрус; Гуаймас, Сонора, и Ла Пас, Южна Калофорния. На 13 годишна възраст се завръщат в столицата, където подтикната от семейството си, Летисия се явява на прослушване за теленовелата „Chispita". След успешното си представяне в тази теленовела, Летисия се записва да учи в центъра по драматични изкуства към канал Televisa.

На българските зрители, Летисия Калдерон е позната от ролята си на Есмералда от едноименната теленовела. Но това не е единствената й незабравима роля.

В периода 2000-2008 година Летисия се посвещава на децата си, по-особено на сина си Лусиано, който страда от Синдрома на Даун. Изключение правят специалните й появявания в теленовелата „Истинска любов" и „Ранени души".

Летисия почти година води програмата „Hoy" заедно с Хорхе Посе, Андрея Легарета, Марта Карийо и Виелка Валенсуела, но през септември 2007 година тя се оттегля от програмата „по лични причини".

На 4 вгуст 2008 година започнаха снимките на теленовелата „En el nombre del amor", в която Летисия играе отрицателна роля.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Leticia_Calderón