Кепа Амучастеги (Kepa Amuchastegui)

Дата на раждане: 9 Декември 1941 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Богота, Колумбия
Семейно положението: женен.
Деца: две.

Рейтинг:  10.00  (2 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Кепа Амучастеги е колумбийски актьор и режисьор.

Кепа е следвал Архитектура в Universidad de los Andes. Именно там се среща с хуманиста Рамон де Субрия, който, след като забелязва неговото увлечение по драматургията, го призовава да се замисли за бъдещето си много добре и да промени макетите за книгите. По това време той участва в университетския театър и по-късно става негов директор. Не му трябва много уговаряне и така, той поема в нова посока.

Въодушевен, начинаещият актьор събира набързо багажа си и заминава да учи във Франция, в Международния театър на нациите. След това спечелва стипендия от Британския съвет и се оказва в Кралския шекспиров театър, където се запознава с маестро Питър Бруук, неуморим новатор в авангардния театър.

Това е време на големи рискове и Кепа отива в центъра на съвременното изкуство, Ню Йорк. Той успява да получи разрешение от експерименталния театър „La Mama“ да открие клон в Богота. Това става през май 1968 година. Той се амбицира да поставя нова пиеса на всеки две седмици.

Дебютира в телевизията през 1983 година с роля в новелата „La pezuña del diablo“. Това е само началото на една успешна актьорска кариера и той става популярен сред зрителите, не само в Колумбия, но и в цял свят.

Една от най-популярните му роли е тази на Роберто Мендоса, бащата на Армандо в теленовелата „Грозната Бети“.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Kepa_Amuchastegui , www.colarte.com/colarte