Катерин Порто (Katherine Porto)

Месторождение: Картахена, Колумбия
Съпруг/а: разведена
Деца: едно
Височина: 167 см

Рейтинг:  7.00  (22 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Родена през 1977 година.

През своя съзнателен живот, Катерин Порто е преживяла много неща - развод, влюбила се е отново, работила е като радио-водеща, открила е щастието от актьорската игра и дори се е пробвала в музиката - освен, че прави опити да пее, тя е композиторка.

Първи стъпки

От съвсем малка, Катерин мечтае да стане телевизионна водеща и известна певица. Баща й е настоявал да учи медицина, тя се е противопоставила и се е записала в социални дейности. Баща й дори заплашил, че ако не учи медицина, той няма да плаща за обучението й. Както винаги, Кати постъпила така, както иска. Това решение се е оказало много тежко за нея, тъй като е била принудена да работи усилено като водеща в радио в Картахена, за да се издържа, като при това не е спира да учи. В един момент тя се почувства готова и се премества в Богота, за да се подготви като певица и да запише диск.

Едно ново начало

Кати никога не се е страхувала да рискува и за това поема риска да опита. В Богота, тя получава предложението да замести водеща в известна столична радиостанция. Преместването й в Богота е станало причина за раздяла със съпруга й, който не е бил склонен да я пусне сама в Богота, а и не е искал да отиде с нея. Това е характерния за Кати начин да покаже, че никой и нищо не може да й попречи да изпълни мечтите си. Накрая съпругът й все пак отстъпва и се премества при нея в Богота.

Докато работи в радиото, Кати разбира, че се е освободило място за водещ на обедните новини. Тя се явява на прослушването и така започва да работи в телевизията като водеща. Катерин е много щастлива с работата си в радиото и телевизията, но осъзнава, че това само я отдалечава от изпълнението на най-голямата й мечта. Тогава тя отново рискува - зарязва всичко и се записва в курсове по танци и пеене. По това време се развежда със съпруга си и й се налага да си потърси работа, за да може да издържа себе си и сина си.

Решителна крачка

Шансът на живота й идва с поканата от RCN за интервю. Всички в канала са очаровани от нея - след като дълго време са слушали гласа й, най-накрая я виждат на живо. Не след дълго, Кати получава покана да бъде водеща на телевизионното шоу „La isla de los famosos 1" - тя се включва в новините с директни връзки от Доминиканската република. Самата Кати признава, че това е било голям шанс за нея да докаже на какво е способна. Тя с мъка си спомня онова време, тъй като нейният бивш съпруг я е заплашвал да й отнеме всичко, дори и сина, ако замине. Но тя не се е поддала на страха. Най-голямото успокоение за нея е това, че нейният син я разбира и подкрепя във всичко.

Актрисата

Без да има никакъв опит като актриса, Катерин Порто приема да играе ролята на Химена в теленовелата „Вдовицата на мафията". Дори се е явила на прослушването заедно с Кристиан Мейер, който първоначално е трябвало да играе ролята на Камило. Кати признава, че между двамата е имало невероятна химия, споменавайки целувка в края на сцената по време на прослушването. На шега тя казва, че е било по-добре, че не са взели Кристиан да играе ролята, защото това е можело да бъде много опасно за душевното й спокойствие. От друга страна се радва, че е имала интимни сцени с Патрик Делмас, по когото въздишат жените не само в Колумбия. Тази роля поставя начало на кариерата й като актриса.

Кати се гордее с огромната си колекция от романтични филми, които обича да гледа. Обича да слуша U2, The Wallflowers и Carlos Vives. Обича да яде суши и тайландска храна. Не признава годината, през която се е родила.

Източник: www.colarte.com