Хулио дел Мар (Júlio del Mar)

Месторождение: Баранкия, Колумбия
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Елисабет Беруман от 1972 година.
Деца: дъщеря – Наталия, и син – Карлос

Рейтинг:  10.00  (5 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Година на раждане: 1943.

Хулио дел Мар е колумбийски актьор.

След като завършва колеж, Хулио почувствал желание да постъпи във военно-морското училище, от една страна – защото е било модерно, а от друга – имал е брат, който е бил военен, но е загинал. И именно в школата за морски кадети Дел Мар открива своите артистични заложби – участвал е в литературен клуб, който е поставил и няколко постановки, а по същото време открил и своя музикален талант, в резултат на което създава собствена група.

Когато навършил 19 години, Хулио се върнал в Богота твърдо решен да продължи с актьорската кариера. Близките му са се притеснявали за него, защото така и не е можел да се ориентира към някоя професия – не са признавали неговия артистичен талант. Заминал за Мексико, за да учи и там се увлякъл по театъра. Покрай театрални гастроли и обиколки, снимки в телевизията, той започнал много приятелства, на които се радва и до ден днешен.

Точно в Мексико, той се запознал с жената, която се е превърнала в голямата любов на живота – Елисабет Беруман, която се е занимавала с езда. След като се оженили, тя приела да се премести заедно с него в Колумбия. Преди да отпътуват се ражда дъщеря им.

Въпреки успехите, постигнати в Мексико, Хулио дел Мар е бил принуден да започне от нулата при завръщането в родината. Благодарение на свой бивш съученик, той успява да се яви на прослушване. След множество малки роли, той получава своя шанс в киното.

Не след дълго, след като в родината си има много малко работа, той решава да пробва късмета си в Испания, където натрупва ценен опит. След четири години, изкарани в Испания, където се ражда сина му, той се завръща в родината си. Въпреки че живеят на различни места, те поддържат близки отношения.

След като отново се оказва в Колумбия, кариерата му се развива успешно и днес той е познат на множество зрител с ролите си в теленовели като „Вдовицата в бяло“ (1996 г.), „Жената в огледалото“ (1997 г.) и др.

Източник: latinoparaiso.ru