Хуан Дартес (Juan Darthés)

Пълно име: Хуан Рафаел Пасифико (Juan Rafael Pacifico)
Дата на раждане: 28 Октомври 1964 г.
Зодия: Скорпион
Месторождение: Сао Пауло, Бразилия
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Мария дел Кармен Леоне (Maria del Carmen Leone), адвокат
Деца: двама сина – Томас (1996) и ДжанФранко (2000)
Височина: 187 см
Цвят на очите: тъмно кестенява
Цвят на косата: светло кафяви

Рейтинг:  7.03  (62 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Хуан е третия син в семейството на певец на танго и актриса. Когато е на три години, семейството му се премества в Темперлей недалеч от Буенос Айрес, Аржентина. Посещава държавното училище по драматични изкуства в Буенос Айрес.

Посвещава се на пеенето и актьорската игра едновременно. Участва в мюзикъли „Molly Brown“, заедно със Сусана Хименес (Susana Gimenez) през 1990 г., „Porque canto asi“, заедно с Родолфо Бебан (Rodolfo Beban) през 1993-1994 г., „El beso de la mujer arana“ през 1995 г. „Nine“ през 1999 г. и „Discepolo esa mezcla milagrosa“ през 2002-2003 г.

Няколко пъти е канен да участва в изяви на Оркестъра за танго на Буенос Айред, под ръководството на Карлос Гарсия (Carlos Garcia) и Раул Гарело (Raul Garello) и на Националния оркестър за аржентинска музика на Хуан де Диос Филиберто (Juan de Dios Filiberto).

През 2000 година издава DC със заглавие „A unos ojos“, в записа на което участват изпълнители като „Sexteto Mayor“, Уолтър Риос (Walter Rios) и Хуанхо Домингес (Juanjo Dominguez).

През 2001 година се включва в програмата „Култура в затвора“, организирана от Направление за културна политика. Същата година се включва в работата на Discepolo de Ismal Hase, заради което е прекарал известно време в Буенос Айрес и в обиколка на провинцията.

Дартес има блестяща кариера и в телевизията с участия в редица теленовели.