Хуан Карлос Гарсия (Juan Carlos García)

Пълно име: Хуан Карлос Гарсия Пахеро (Juan Carlos Garcia Pajero)
Дата на раждане: 4 Януари 1971 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Каракас, Венецуела
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Моника Паскуалито
Деца: син
Височина: 182 см

Рейтинг:  7.25  (69 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Любими спортове: бейзбол, футбол, тенис, голф.

Хоби: музика, разходки по брега на морето, излети в планината, занимания в спортната зала, каране на мотор, танцуване.

Първото нещо, което забелязва в една жена: краката й.

Ревнив? – Понякога.

Какви жени харесва, по-възрастни или по-млади? – Това не е важно, за любовта няма възраст.

Неговото най-главно достойнство: човечност.

Неговият главен недостатък: много язвителен е.

Случка, която не може да забрави: първата любовна сцена с Илда Абраамс,

Как спи? – Така, както майка го е родила.

Какво прави, за да привлече вниманието на жена? – Гледа я в очите.

Бил ли е влюбен? – Три пъти.

Най-чувствителна част: слабините.

Да се опише с две думи: чувствителен и борец.

Напълно вярва: в любовта от пръв поглед.

Хуан Карлос е завършил начално училище Сан Игнасио (San Ignacio) и средно училище Виянуева (Villanueva), където получава степен бакалавър. След това постъпва в университета Метрополитана (Metropolitana), след завършването на който е трябвало да стане инженер-механик, но след две години преминава в университета Санта Мария (Santa Maria) със специалност граждански инженер.

Пътят към славата

Веднъж Хуан Карлос решава да придружи своята тогавашна приятелка на кастинг за реклама. Именно тогава започва да посещава често телевизията, но само в качеството си на придружител. На един от многобройните кастинги, един представител на рекламна агенция го забелязва и му предлага да си направи пробни снимки. Хуан Карлос не е бил много уверен в успеха, но все пак отива на пробите. Поначало, съдбата не е била към него благосклонна и никой не забелязва младото дарование, но постоянните му участия в кастинги изиграват своята роля и не след дълго го канят да участва в реклама на сладолед. От този момент започва неговия живот в света на моделите.

Той влага много сили в своята професия и след време става един от най-предпочитаните модели. Неговото великолепно тяло и очарование отвеждат младежа при много известни дизайнери като Кристиан Диор, Джовани Скутаро и Виелманс, както и много други. Освен това, Хуан Карлос става един от най-често показваните модели по телевизията и киното, както в страната, така и извън пределите й. Сред компаниите, които го наемат са Тойота, Фиат, Рено, Пепси, Ейвън и много други известни компании.

Участвайки във всички тези реклами, Хуан Карлос получава възможността да се запознае с различни култури и страни, придобивайки незабравим опит и завързвайки много приятелства.

Сред многото възможности, които се изправят пред него, една се отличава: поканата да участва в конкурса “Мистър Венецуела”, но той така и не приема поканата.

От манекен към актьор

По време на почивката си от участията си в рекламите и телевизията, където той работи като водещ, Хуан Карлос решава да се заеме с това, което винаги му е харесвало да прави: да играе.

Канал RCTV му предоставя възможността да учи в своята Академия по изкуствата, а след това се пробва в теленовелата “Сгрешена самоличност”, където се справя без проблем и тогава му се налага да се раздвоява между учението и снимките.

Теленовелата “Грехът на Анхелика” става истинското предизвикателство за Хуан Карлос. В тази новела той изиграва ролята на Паоло – млад мъж, който търгува със своето тяло. След време актьорът признава, че за него тази роля се превръща в трамплин в кариерата му на актьор и тогава за него започва възхода само на пред.

В теленовелата “Жената на Юда”, Хуан Карлос си партнира с Шантал Бодо. Тяхната екранна любов е толкова реалистична, че тръгват слухове за връзка между тях. Хуан Карлос открито заявява, че не е имал връзка с тази красива млада актриса и допълва, че в никакъв случай не би крил връзката си с нея, защото за него тя наистина е много привлекателна.