Хосуе Вияе (Josué Villaé)

Пълно име: Хосуе Давид Вияе (Josué David Villaé)
Дата на раждане: 17 Май 1975 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Кумана, Венецуела
Родители: майка – Мария Вияе (María Villaé)
Близки: Уилям, Амарилис и Сиомира

Рейтинг:  7.50  (14 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Хосе Вияе се определя като симпатичен мъж със сърце, винаги отворено за нови приятелства. За свой най-голям недостатък той смята ината, като истински телец. Ако трябва да се опише с една дума, то това би била думата „настойчивост". Хосе Вияе е венецуелски модел и актьор. Израснал е с любовта на майка си и лелите си.

От съвсем малък мечтае да стане актьор. Неговата муза е била Дори Уелс в ролята, която интерпретира в теленовелата „La Fiera". И така, той започва своето театрално образование в La Compañía Regional del Estado Sucre в родния си град. През своята кариера той играе в редица театрални постановки.

По-късно, Хосуе се премества в Каракас и има възможността да се запознае с Мариела Кентено, която го кани да участва в конкурса „Мистър Венецуела" през 1999 година. Но той отказва, защото иска преди това да приключи с образованието си в специалност Техника в рекламата и търговията. Една година по-късно, след като завършва успешно, той решава да участва в този конкурс и е в групата на 10-те финалисти. Без съмнение, конкурсът „Мистър Венецуела" е един трамплин за неговата артистична кариера.

Хосуе Вияе участва в редица теленовели. Признава, че е влюбен във всичките персонажи, които е интерпретирал. Една от основните му цели е да стане много добър актьор, а за това, според самия актьор, той не бива да спира да учи.

Източник: www.venevision.net