Хосе Луис Родригес – Пумата (José Luis Rodríguez 'El Puma')

Пълно име: Хосе Луис Родригес Гонсалес (José Luis Rodríguez González)
Дата на раждане: 14 Януари 1943 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Каракас, Венецуела
Родители: Хосе Антонио Родригес (José Antonio Rodríguez) и Ана Гонсалес де Родригес (Ana González de Rodríguez)
Семейно положението: женен с един развод
Съпруг/а: първа съпруга – Лила Морийо (Lila Morillo) от 1966 година до юни 1986 година; настояща съпруга – Каролина Перес (Carolina Pérez) от 1987 година
Деца: три дъщери: Лилибет Морийо, Лилиана Рамирес и Хенесис Родриге

Рейтинг:  6.76  (29 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Баща му умира, когато той е едва на шест години. Той е най-малкият от единадесет деца в семейството. Известно време живее заедно при роднините на майка си в Гуаякил, Еквадор.

Хосе Луис Родригес, по познат с прякора си „Пумата" е популярен музикант. Започва кариерата си на певец през далечната 1965 година. По това време се запознава с певицата и актриса, Лила Морийо, за която година по-късно се жени.

Става известен на международната музикална сцена през 1976 година, когато се запознава с импресарио от аржентински произход, Ектор Масели, който решава, че си заслужава да се опита.

През 1995 година, Хосе Луис се пробва като импресарио и има успех. Работи в различни страни, като Пуерто Рико, Чили, САЩ и др., но както самият той казва, винаги си остава венецуелец и винаги се завръща у дома.

Двете му дъщери от първия му брак също се изявяват както в музиката, така и в телевизията. За да подпомогне кариерата на малката си дъщеря, Хенесис, той се устройва със семейството си в Маями.

Участва и в телевизионни продукции. Често е канен за водещ на различни телевизионни програми и обществени мероприятия.

Източник: www.imdb.com , es.wikipedia.org/wiki/José_Luis_Rodríguez_González