Жозе де Абреу (Jose de Abreu)

Пълно име: Жозе Перейра де Абреу Жуниор (José Pereira de Abreu Júnior)
Дата на раждане: 24 Май 1946 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Санта Рита до Паса Куатро, Сао Пауло, Бразилия
Семейно положението: женен с един развод
Съпруг/а: първа – Нора Кеизерман де Абреу (Nara Keiserman de Abreu), настояща – Камила Паола Москела (Camila Paola Mosquella)
Деца: пет – една дъщеря и четирима сина: Ана, Тео, Кристиано, Родриго и Андрея Понтуал

Рейтинг:  7.18  (11 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

На четиринадесет години, Жозе де Абреу се премества в Сао Пауло, където започва работа като асистент в лаборатория и офис-момче в една адвокатска кантора.

През 1967 година започва да се занимава с театъра в Teatro da Universidade Católica (Tuca) в Сао Пауло. Първата му роля е в пиесата „Morte e Vida Severina". По същото време се записва в специалност Право в PUC.

Една година по-късно започва своята артистична кариера като професионалист в киното, но кариерата му е прекъсната заради неговите агресивни политически изяви. Дори попада в затвора за кратко време. Също така се включва в хипи-движението, което пропагандира мир и любов.

Заминава за Европа през 1968 година и се завръща през 1974 година. Тогава се установява в Пелотас, родното място на съпругата му - театралната актриса и преподавателка Нара Кейзерман. Двамата водят класове в университета и по-късно се преместват в Порто Алегре, където продуцират музикални шоу-програми и детски представления.

След успеха му във филма „A Intrusa", той започва работа в Rede Globo, където се снима в редица успешни теленовели.

Източник: pt.wikipedia.org/wiki/José_de_Abreu