Хорхе Шуберт (Jorge Schubert)

Дата на раждане: 14 Май 1966 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Пигуе, Буенос Айрес, Аржентина
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Лин (Lynn) от 1997 година
Деца: две
Височина: 180 см

Рейтинг:  7.59  (17 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

От съвсем малък, Хорхе Шуберт има склонност към изкуствата. След като завършва католическо училище, на 17 години той се премества в столицата.

Баща му, артист по душа и военен по професия, го е дарил с любов към свободата. А майка му, учителка по професия и много силна духом жена, го е дарила със склонността да мечтае. Само сестра му постоянно му е напомняла, че трябва да живее в реалността. А това означава, че не само трябва да мечтае, но и да намира начин да реализира своите мечти.

Напълно посветен на театралното образование, Хорхе никога не е имал съмнения относно своето призвание, въпреки икономическите проблеми, с които се сблъсква и които го принуждават да работи какво ли не. Актьорът говори за онези времена като Години на формиране.

През 1992 година, след като отказва няколко малки роли, Хорхе Шуберт решава, че е настъпил момента, за да започне да се изявява. Сред няколко предложения, той приема предложението на продуцента на Канал 13 за работа в мини-сериала „Zona de riesgo". Този сериал има голям успех. За това скоро след като решават да заснемат продължение, канят отново Хорхе да участва. За участието си в този сериал, той получава най-престижната награда в Аржентина - „Мартин Фиеро", за най-добър актьор на годината.

Следващата години дебютира и на големия екран.

През 1994 година, Хорхе Шуберт получава покана да се снима в главната роля във венецуелската теленовела „Alejandra" заедно с Мария Кончита Алонсо по сценарий на Делия Фиало. Покрай снимките, той среща и голямата си любов - бъдещата си съпруга. Следващите години са благотворни за кариерата му - той участва в редица сериали, теленовели и филми.

През цялата 1999 година, актьорът живее в Маями и се посвещава на изучаването на английски език, размишления и най-вече - на семейството си.

Хорхе Шуберт не спира да се изявява и да радва зрителите както пред телевизионните екрани, така и в театралните зали.