Хорхе Салинас (Jorge Salinas)

Пълно име: Хорхе Салинас Перес (Jorge Salinas Pérez)
Дата на раждане: 27 Юли 1968 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Семейно положението: женен с един развод
Съпруг/а: първа - Фатима Боджио от 1995 до 2009 година; настояща - Елисабет Алварес (Elizabeth Álvarez) от октомври 2011 година
Деца: дъщеря - Габриела, от връзката му с Адриана Катаньо
Височина: 184 см

Рейтинг:  7.19  (79 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Хорхе Салинас е мексикански актьор.

Още от много малък мечтата му (както и на баща му) е да стане пилот, но на 20 години окончателно решава да започне да се занимава с актьорство, след като е изиграл малка роля в театрална постановка, така решава да се запише в Centro de Educacion Artistica de Televisa (CEA) (Център за Актьорско Обучение на Телевиса), от където излиза пред 1990.

Малко след като завършва обучението си в CEA, получава първата си роля в теленовелата “Valeria y Maximiliano”(1992). Също през 1992 участва и в “Magica Juventud”(“Вълшебна Младост”), в който играе и Кейт дел Кастильо, по-късно получава роля и в “Dos Mujeres, un Camino”(“Две Жени, Един Път”).

Работата му в този сериал го завежда в Маями, където се снима в “Morelia”, продукция, благодарение на която той си спечелва име.

През 1998 е поканен да участва в сериала “Tres Mujeres”(“Три Жени”), където е в една от главните роли и партнира на Кариме Лосано, Ерика Буенфил и Норма Ерера. Дебютира на големия екран с филма “Sexo, Pudor y Lagrimas”(“Секс, Непорочност и Сълзи”), не се задоволява с това и решава да участва и в нашумялото шоу “Solo para Mujeres”(“Само за Жени”). Това окончателно го превръща в любимец на публиката и дори в най-известния мъж в Мексико тогава.

През 2001 Хорхе изиграва главната роля в сериала “Mi Destino Eres Tu”(“Моята Съдба си ти”), където му партнират Лусеро и Хайме Камил. А през 2003 се снима в “Las vias del amor”(“Пътищата на Любовта”), където се превъплъщава в главния герой Габриел и му партнират Арасели Арамбула и Габриел Сото, във филма участват и звезди от ранга на Даниела Ромо и Енрике Роча.

Хорхе е омъжен за актрисата Фатима и въпреки че се появиха слухове за развода им, той отрича двамата да се разделят.

В момента актьорът се снима в новата продукция на Телевиса “Mariana de la Noche”. Първоначално Делия Фиальо, създателката на историята, предлага за ролята Освалдо Риос, но той има проблеми с правосъдието и продуцента Салвадор Мехия Алехандре решава да го замени с Хорхе Салинас.