Хорхе Мартинес (Jorge Martínez)

Дата на раждане: 24 Март 1947 г.
Зодия: Овен
Месторождение: Буенос Айрес, Аржентина
Семейно положението: разведен
Съпруг/а: Елус Пераса (Elluz Peraza) от 2001 до 2002 година

Рейтинг:  7.29  (14 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Хорхе Мартинес е аржентински актьор, който е спечелил популярност далеч зад границите на родината си. Незабравими са теленовелите от деветдесетте години, в които се появява на малкия екран с примадоните на венецуелската телевизия - Гресия Колменарес и Жанет Родригес, сред които са „Мануела" и „Микаела".

Кариерата е му е разнообразна и се развива в различни странни, но дебютът му е в родината с комедията „Pájaro Loco" (1971 г.) След това се снима в мюзкъла „La carpa del amor" (1979 г.), в който играе редом с легендата на аржентинското танго, Чачо Кастаня (Cacho Castaña).

Хорхе Мартинес става световно известен с ролята си на Фернандо Салинас в теленовелата „Manuela" (1991 г.), в която си партнира с Гресия Колменарес. Историята спечелва сърцата на зрителите в САЩ и Европа. В Италия печели награда за най-добра новела.

След това той се включва в копродукция на Италия и Аржентина „Amor sagrado". За разлика от „Manuela", тази теленовела няма голям успех в Италия и играта на Хорхе остава незабелязна.

В киното, Мартинес се снима в колумбийския филм „Edipo Alcalde" (1996 г.). След това участие, актьорът се снима в няколко колумбийски теленовели, сред които са „La Revancha", „Prisionera". През 2006 година отново се снима в родината си в теленовелата „Amor mio".

Източник: www.novebox.com