Хорхе Алберти (Jorge Alberti)

Пълно име: Хорхе Алберто Мартинес (Jorge Alberto Martinez)
Месторождение: Маягуес, Пуерто Рико
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Катя Пария (Katia Parilla)
Деца: дъщеря - Мия Мартинес Пария (15 септември 2009 г.)

Рейтинг:  7.94  (17 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Година на раждане: 1978 одина

Хорхе Алберти е пуерторикански актьор, който е участвал в редица теленовели.

От съвсем малък, Хорхе показва своята слабост към всичко, свързано със спорта, спорта, музиката, танца и актьорството. На 11-годишна възраст посещава курсове по китара и пиано.

Учи в Escuela Madre Cabrini и става част от театралния клуб, където показва своите способности като актьор в няколко пиеси. Също така става играч от отбор по волейбол и неговото посвещаване в този спорт го прави много ценен в продължение на три години.

През 1995 година, Хорхе пътува до Флорида, където посещава курс Компютърна анимация в института по изкуства в следващите две години. Пред 1999 година решава да се върне в Пуерто Рико, за да завърши образованието си в специалност графични изкуства в университета „Sagrado Corazón". През свободното си време Алберти работи като модел за няколко списания и в програмата „No Te Duermas" за канал Telemundo/NBC Puerto Rico.

През 1999 година, Хорхе Алберти посещава класовете по актьорско майсторство при популярния пуерторикански актьор Теофило Торес (Teófilo Torres). Много врати се отварят пред него след участията му в различни театрални постановки в центъра по изкуства Santurce, Пуерто Рико.

През 2002 година отива в Мексико, за да участва в конкурса за модели и актьори „Intermodel 2002 Acting and Modeling Competition" и печели два златни медала в двете категории. Докато е в Мексико се снима в няколко серии на теленовелата „Como en el cine".

Участието на Алберти в програмата „La Isla de la Tentación" му позволява да триумфира в света на актьорството в САЩ. Има специални участия в няколко теленовели и мини-сериала.

Алберти се развива като актьор като постоянно посещава различни курсове по усъвършенстване.

През 2007 година отива в Чили и се снима в две теленовели, производство на Canal 13.

През 2008 година сключва договор с TVAzteca за главната роля в теленовелата „Vuélveme a querer", в която си партнира с Мариана Торес. Химията на екрана между двамата актьори е пленителна.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Jorge_Alberti