Джими Васкес (Jimmy Vásquez)

Месторождение: Кукута, Колумбия

Рейтинг:  6.56  (9 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Джими Васкес е колумбийски актьор.

Роден в Кокута, той се премества в Богота на десетгодишна възраст с желанието да стане актьор. Сега, когато приближава 30-те, иска да режисира първия си спектакъл.

Започва да пее още като дете, докато един диригент на хор не му казва, че не става за певец. Тогава решава да стане актьор.

На 11-годишна възраст разбира, че един режисьор организира прослушване за събиране на група във Венецуела. Той настоял баща му да го заведе, но режисьорът имал нужда само от възрастни актьори. След настояване от страна на баща му, той е приет на прослушването и накрая влиза в състава на групата. Започва да учи актьорство в „La Candelaria" и TPB, която по онова време е била пред затваряне. По-късно влиза в ASAB и по настояване на брат си, започва да учи връзки с обществеността в университета. Но положението става тежко и той е принуден да си потърси работа, за това решава да изостави следването в университета и да продължи само в ASAB.

Тогава му предлагат роля в телевизията и той приема. Отлага учението за една година, след това и за втора и накрая не се дипломира. Но не се е отказал от идеята.

Както мнозина свои съграждани, Джими Васкес заминава за САЩ, за да опита там късмета си. През това време не се чувства много добре, далеч е от близките си и най-лошото - годеницата му, с която са били заедно в продължение на пет години, го изоставя и слага край на връзката им. Той самият признава, че не е смятал да се връща към актьорството, но след завръщането си в Колумбия, приема да участва в теленовелата „Обрати на съдбата". Сега вярва, че е взел най-доброто решение (да се върне в родината си). Работи всеотдайно в театъра и вярва, че мечтата му ще се сбъдне някой ден - да режисира собствена пиеса. Той иска да разкаже някоя история, колкото измислена, токова и реална, която да завладее зрителите и да говорят дълго за нея.

Източник: www.colarte.com