Жан Пол Леру (Jean Paul Leroux)

Пълно име: Жан Пол Леру Помпа (Jean Paul Leroux Pompa)
Дата на раждане: 7 Януари 1976 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Каракас, Венецуела
Височина: 192 см

Рейтинг:  8.30  (10 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Жан Пол Леру е венецуелски актьор и телевизионен водещ. На едногодишна възраст се премества със семейството да живее в Баркиимето и остава там до осемгодишна възраст. През детските си години е живял в различни градове във Венецуела. Споделя, че е имал щастливо детство, тъй като дете, което е израснало в провинцията, е имал много по-малко ограничения в сравнение с децата от големите градове.

Дете на ветеринар и художничка, Жан Пол е бил срамежливо дете, увлечено по бейзбола и „Война на световете", мечтаещо един ден да стане астронавт.

Когато се завръща в Каракас, на 8-годишна възраст, всичко се променя - вече не живее в къща, а в апартамент и не може да гледа животни, но едно нещо се запазва - страстта му към спорта. В детските му години склонността му към актьорството се изразява в любов към киното, а по-късно, в училище, той участва в няколко театрални постановки.

Учи осем семестъра Статистика в Централния университет на Венецуела, тъй като винаги е имал слабост към точните науки. Прекратява учението си заради актьорството.

Започва с едно прослушване в RCTV, на което не е избран за програма за кино, видео и музика, но му предлагат роля в теленовела. Той отказва, защото не се чувства подготвен за това. От RCTV му предлагат да учи в актьорската академия за кино, театър и телевизия и той приема, подкрепен от близките си. Посещава класовете при Карлос Оспино (Carlos Ospino). Той се увлича и посещава допълнителни курсове по актьорско майсторство.

Първият му договор е с Venevision за роля в теленовелата „Не любов, а лудост". Получава възможността да участва в снимки на открито, което му дава добър опит за бъдещите изяви.

След снимките на няколко сериала и първия му филм, Жан Пол става водещ на програмата „Noche de Perros" в канал Televen, която води заедно с Карлос Мата (Carlos Mata). Участва в няколко театрални постановки, които имат голям успех.

Източник: www.venevision.net