Хайро Камарго (Jairo Camargo)

Месторождение: Букараманга, Сантандер, Колумбия

Рейтинг:  6.91  (11 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Година на раждане: 1954

Хайро Камарго е колумбийски актьор. Една нощ през 1969 година, той за първи път отива в кино салон, а когато излиза след прожекцията, той е твърдо решен, че иска да стане актьор. Хайро Камарго споделя, че актьорството е областта, която е търсил от дете и винаги е искал да покаже най-доброто от себе си. Учил една година в семинарията, тъй като е искал да стане свещеник. В училище се включва в театрална група, но страхът от провала го е възпирал дълго време и му е пречил да покаже на какво е способен.

През периода 1970-1974 година той учи при Уго Наранхо (Hugo Naranjo), след което учи в Националната школа по драматични изкуства. Именно тогава, Хайро Камарго си дава сметка, че театърът е практическо дело и само с опити, на принципа на пробите и грешките, постоянно повтаряне и учене може да се стане добър актьор.

Става професионален актьор през 1977 година, когато постъпва в Teatro Popular в Богота. С трупата участват в първите излъчвания на театрален театър. Така влиза в телевизията и признава, че не му е било никак лесно. С годините се утвърждава като истински професионалист както в телевизията, така и в театъра.

Източник: www.colarte.com