Хайме Камил (Jaime Camil)

Пълно име: Хайме Федерико Саид Камил Салданя да Гама (Jaime Federico Said Camil Saldaña Da Gama)
Дата на раждане: 22 Юли 1973 г.
Зодия: Рак
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Родители: Хайме Камил Гарса (Jaime Camil Garza) и Сесилия Салданя-да Гама (Cecilia Saldaña-Da Gama)
Височина: 185 см

Рейтинг:  9.57  (7 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Хайме Камил е мексикански актьор, певец и телевизионен водещ. Единствено дете на мексиканец и египтянка, известна бразилска певица Сесилия Салданя-да Гама (Cecilia Saldaña-Da Gama). Когато е на петгодишна възраст, родителите му се развеждат и това бележи живота му завинаги. През детството си се разкъсва между майка си и баща си, който създава ново семейство. Въпреки всичко, Хайме споделя, че е имал щастливо детство. Накрая, на 12-годишна възраст се премества при баща си и съпругата му. Учил е администрация в университета и работи в една от компаниите на баща си, но актьорската игра го зове.

Започва своята кариера през 1993 година като водещ в радио канал.

През 1995 година дебютира в телевизията в програмата „El Show de Jaime Camil“ за TV Azteca.

През 1997 година дебютира на големия екран с роля във филма „Delfines“.

През 1999 година издава първия си музикален албум под заглавието „Para estar contigo“. Албумът печели популярност в Мексико, САЩ и Латинска Америка. Изпълнява саундтрака към теленовелата „La fea más bella“.

През 2000 година получава първата си роля в телевизията – в теленовелата „Mi destino eres tú“.

През 2004 година, след края на снимките на теленовелата „Mujer de madera“, се премества в Ню Йорк, САЩ, където живее почти година. Там участва в мюзикъл, който печели популярност за много кратко време. Когато получава предложение да участва в римейка на колумбийската теленовела „Грозната Бети“, Хайме веднага си тръгва от Ню Йорк.

Хайме Камил печели голяма популярност с ролята си в теленовелата „La fea más bella“. За тази си роля, Хайме обича да казва, че тя е разделила живота му на „преди“ и „след“.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Jaime_Camil