Жаклин Бракамонтес (Jacqueline Bracamontes)

Пълно име: Жаклин Бракамонтес Ван Оорде (Jacqueline Bracamontes Van Hoorde)
Дата на раждане: 23 Декември 1979 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Гуадалахара, Халиско, Мексико
Родители: баща – Хесус Бракамонтес (Jesus Bracamontes) и майка – Жаклин Ван Оорде (Jacqueline Van-Hoorde)
Близки: брат Хесус и сестра Алина
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Мартин Фуентес (Martin Fuentes) от октомври 2011 година
Височина: 170 см

Рейтинг:  7.45  (284 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Жаклин Бракамонтес е мексиканска актриса.

Жаклин има чудесно детство заедно със семейството си и е израснала обградена с любов и възпитана в моралните ценности от родителите си.

Въпреки че е прекарала по-голямата част от живота си в Гуадалахара, където учи, след гимназията прекарва година в известната академия на Легионерите на Христос в Кънектикът, САЩ, където усъвършенства своя английски език. След като завършва колеж, през 1998 година пътува до Франция, където изучава френски език в продължение на една година. Това, което я води до решението да пътува е страстта й да практикува и да говори езици. Сега, тя говори френски език перфектно.

След завръщането си от Франция, Жаклин се записва в Технологичния институт по образование на запад („Instituto tecnologico de Estudios Superiores de Occidente“), където придобива степен по комуникации. Докато учи, Жаклин започва да работи като професионален модел в Гуадалахара и участва в няколко телевизионни реклами, а също така във фото-сесии и ревюта.

Една от нейните снимки на корицата на списание попада в ръцете на един от организаторите на конкурса „Мис Халиско“ („Nuestra Belleza Jalisco“), който се свързва с Жаклин и я кани да участва в конкурса. През 2000 година Жаклин печели титлата „Мис Халиско – 2000“ („Nuestra Belleza Jalisco 2000“), а по-късно отива в Мексико, за да се включи в националния конкурс за красота. Жаклин побеждава и става „Мис Мексико – 2000“ („Nuestra Belleza Mexico 2000“). През същата година, тя се посвещава на изморителни подготовки в няколко дисциплини, сред които реторика и изразяване чрез езика на тялото, дефилиране, джаз, грим и езици. След като завършва своята подготовка, Жаклин отива в Пуерто Рико, където подобаващо представя страната си в конкурса „Мис Вселена – 2001“ (Miss Universe 2001). Като следствие на коронясването й за „Мис Мексико“, Жаклин има шанса да се снима в телевизията, медията, на която винаги се е възхищавала и се е чувствала привлечена още от дете. Кариерата й започва като говорителка и има възможността да участва в събития като „Acafest“, наградите на „TvyNovelas“, „Teleton“ и „Fiesta Mexicana“. Нейното невероятно представяне предизвиква вниманието на няколко телевизионни продуценти и много скоро започват да валят предложения, още преди да приклюи годината й като кралица на красотата в Мексико.

Винаги е била почитателка на спорта и за това приема привлекателното предложение за нея да води спортните новини в „Esfuerzo, Sudor y Lagrimas“ на Vision AM. Това е първото подобно предаване водено от жени. Работи заедно с Адела Минча (Adela Mincha), която участва, докато не я преместват в по-популярното сутрешно предава в Канала на Звездите („El canal de las Estrellas“). От август 2002 година и цяла година след това Жаклин е водеща на спортните новини „En contraste“ заедно с Адела Мича (Adela Micha) и Леонардо Курченко (Leonardo Kourchenko). Тя работи там с Антонио де Валдес (Antonio de Valdes) и Мигел Гурвиц (Miguel Gurwitz). През същата година е поканена от Univision да участва в групата за Световното първенство по футбол в Корея и Япония, където тя се представя като невероятна говорителка и спортна журналистка.

Когато не работи, тя прекарва свободното си време в опити да постигне голямата си мечта – актьорството. След като е изкарала различни курсове, тя завършва в Образователния център по актьорство („Centro de Educacion Artistica“) на Televisa през 2002 година. Първата й възможност е предоставена от Роси Окампо (Rosy Ocampo), успешен продуцент на детски теленовели. Това е най-добрия начин да започне кариерата си на актриса – партнира си с Мигел де Леон (Miguel de Leon) и Луис Роберто Гусман (Luis Roberto Guzman). Тя също така работи с красиви и невероятно талантливи деца, с които пресъздават историята „Alegrijes y rebujos“. За участието си в тази теленовела, Жаклин е наградена от TvyNovelas за „актриса-откритие за 2003 година“.

Веднага след това, телевизионният продуцент Хосе Алберто Кастро (Jose Alberto Castro) я кани да участва в снимките на теленовелата „Руби“ заедно с Барбара Мори, Едуардо Сантамарина и Себастиан Рули. Жаклин пресъздава един от най-прекрасните и харизматични персонажи, Марибел. Благодарение на своята невероятна игра, Жаклин и сега продължава да получава поздравления както от зрителите, така и от международната и националната преса. „Руби“ постига международен успех. През май и юни 2005 година Жаклин решава да продължи с професионалната си кариера и се включва в работите на известния Бенхамин Кан (Benjamin Cann).

В началото на март 2006 година, тя решава да се пробва в света на киното и участва във филма „Cuando las cosas suceden“, със сценарист, режисьор и продуцент Антонио Пелаес (Antonio Pelaez). В този филм, Жаклин пресъздава образа на монахинята Лусия. Филмът трябва да бъде представен в началото на 2007 година. Филмът е насочен към цялото семейство и е изпълнен с напрежение, хумор и драма и засяга семейните ценности.

В края на март същата година, Жаклин има възможността да играе главната роля в теленовелата „Ранени души“ („Heridas de amor“) заедно с Гай Екер (Guy Ecker). В тази романтична и страстна история, Жаклин се превъплъщава в Миранда Сан Йоренте – силна жена, която се е посветила на семейството, работата и любовта. Тази теленовела, продуцирана от Роберто Ернандес (Roberto Hernandez), има голям успех не само в Мексико, но и в редица други държави.

Бракамонтес винаги се е интересувала от театъра. За първи път, тя играе главната роля в пиесата „Un gallego en Paris“, заедно с Еухенио Дебрес (Eugenio Derbez). Тази комедия е под режисурата на самия Еухенио. Жаклин изиграва французойка, Жулиет. Определено, това е голяма възможност за Жаклин да покаже своя талант и желанието да дава всичко от себе си във всяка роля.

Източник: www.imdb.com , www.jackybracamontes.com