Итати Канторал (Itati Cantoral)

Пълно име: Итати Канторал Сукчи (Itati Cantoral Zucchi)
Дата на раждане: 13 Май 1975 г.
Зодия: Телец
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Родители: Роберто Канторал (Roberto Cantoral), композитор и Итати Сукчи, известна аржентинска актриса
Близки: брат: Хосе Канторал (Jose Cantoral), певец
Семейно положението: разведена
Съпруг/а: Едуардо Сантамарина, актьор (19 септември 1999 г. - 10 юни 2004 г.)
Деца: близнаците Едуардо и Роберто Мигел (2000 г.)
Височина: 160 см

Рейтинг:  7.22  (238 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Канторал се изявява като актриса от много малка. На 13 години постъпва в престижната мексиканска академия за актьорско майсторство на Televisa „Centro de Educacion Artistica“. Дебютът й на телевизионния екран е участието й в поредицата „La Telarana“.

Следващата й стъпка е много важна за кариерата й – участва в известната мексиканска теленовела „Muchachitas“. „Muchachitas“ има невероятен хит в цялата страна и Канторал се въодушевява да направи опит на театралната сцена.

Канторал среща Едуардо Сантамарина по време на снимките на „De Frente al Sol“, теленовела на продуцента Карла Естрада. Те стават много добри приятели.

1993 година е успешна година за Итати. Взема участие в теленовелата „Dos Mujeres un Camino“ заедно с Ерик Естрада, Лаура Леон, Биби Гайтан, Лорена Ерера и др. „Dos Mujeres un Camino“ превръща Канторал известна извън границите на Мексико и за първи път използва артистичното си име в своята кариера.

Периодът 1995-1996 година е белязан с успех за Канторал с интерпретацията й на отрицателната героиня Сорая Монтенегро в теленовелата „Maria la del Barrio“. Партнира си с Талия и Фернандо Колунга. Най-интересното е, че в тази теленовела героинята й се променя и Итати пресъздава 20 годишен период – в началото на теленовелата героинята й е на 18, а в края – на 38.

През 1996 година Итати се завръща на малкия екран в теленовелата „Tu y yo“, драма, в която тя играе редом с Маибел Гуардия и Джоан Себастиан. През 1997 година участва в снимките на теленовелата „Salud, Dinero y Amor“, която става хит в Мексико и печели награди.

След като участва в още няколко теленовели, тя се омъжва за Едуардо Сантамарина. Раждат им се близнаци.

През 2001 година Канторал се превъплъщава отново като отрицателна героиня в продукцията „Sin Pecado Concebido“, където изиграва Ракел Виявисенсио. Парнира си с Анхелика Ривера и Карлос Понсе.

През 2002 година Итати напуска Мексико, за да участва в бразилската продукция „Vale Todo“. Тя взема близнаците си със себе си в Бразилия, а съпругът й ги посещава често.

През 2003 година Канторал играе в продукцията на Telemundo „El Alma Herida“, където изиграва ролята на младо момиче, което пресича мексиканската граница и отива в САЩ, за да се опитва да открие своята майка.

В началото на 2004 година Канторал и Сантамарина обявяват раздялата си.

През 2006 година Итати участва в друга продукция на Telemundo по сценарий на Хулио Хименес, „La Viuda de Blanco“ („Вдовицата в бяло“). Партнира си с Франсиско Гаторно.

Източник: www.wikipedia.org , www.gabrielblanco.cc , www.alma-latina.net