Уго Арана (Hugo Arana)

Пълно име: Рикардо Уго Арана (Ricardo Hugo Arana)
Дата на раждане: 23 Юли 1943 г.
Зодия: Рак
Месторождение: Буенос Айрес, Аржентина
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Марсенка Новак (Marzenka Novak)
Деца: Хуан

Рейтинг:  7.09  (23 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Нищо в детството и юношеството на Уго Арана не е подсказвало, че той ще се превърне в актьор. Израснал е Монте Гранде, където родителите му имали малка ферма. Той е израснал сред животни и е ходел на училище на кон. След това семейството се премества в Ломас де Самора, където отново животни са били близки негови приятели, най-вече кучето Кайман. Уго никога не се е срамувал от своя произход, дори се гордее с него. Той вярва, че именно живота му в провинцията го е превърнал в човек, който е днес.

Актьорът си спомня, че на 11 години, когато са се преместили в Ланус, за първи път е видял асфалтов път. Тогава се сприятелява с Карлитос Ерера, който днес е архитект и е останал негов голям приятел. Заедно с него са се пробвали в различни поприща: дърводелец, художник и др. По цели вечери са стояли в киното и са гледали филми за каубои от кабината на човека, който отговарял за пускането на филмите. Когато излизал на улицата, той имитирал героите, които е гледал.

На 21 годишна възраст възниква идеята да стане актьор - случайно разбрал, че набират нови хора, които да станат актьори. Точно този рожден ден, 23 юли 1965 година, бележи живота му. Той опитал и разбрал, че точно това е нещото, което иска да прави до края на живота си. Това е първото нещо, което има голямо значение за него. Уго Арана решава да се захване с актьорството по-сериозно и започва да посещава различни курсове. Именно така се запознава и с голямата любов на живота си: Марсенка Новак, която става негова съпруга и майка на сина му.

Арана споделя, в типичния му начин на изразяване, че обича професията, защото му е помогнала да разбере, че животът е игра, една свещена игра.

Източник: www.clarin.com