Гилермо Гарсия (Guillermo García)

Пълно име: Гилермо Хесус Гарсия Алварадо (Guillermo Jesús García Alvarado)
Месторождение: Бракисимето, Венецуела
Височина: 183 см

Рейтинг:  9.25  (8 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 18 ноември.

Зодия: Скорпион

Гилермо Гарсия е венецуелски актьор и модел. Роден в Баркисимето - „музикалната столица на Венецуела“, той от малък се интересува от артистичния свят и има ясното усещане, че актьорството ще бъде неговото призвание. Освен това той носи във вените си историята на изкуството – той е племенник на първия венецуелски актьор Умберто Гарсия (Humberto García).

Гилермо е завършил журналистика и след това специализира сценични изкуства в школата към националния театър „Alvaro de Rosson“. Започва като радио водещ в родния си град.

През 2002 година се премества в Каракас и продължава обучението си в театъра. Участва в редица театрални постановки. Успоредно с това участва в различни рекламни кампании на марки като Sopas Knorr, Pfizer, Axn, Movistar, Regional Draft, Trident, Lavansan, Rexona и др.

В периода от 2005 до 2007 година работи като актьор по дублажи за компанията ECT Group. Той дава глас на редица любими анимационни герои.

През 2006 година дебютира в киното с роля във филма „Miranda“.

През 2005 година играе малки роли в теленовелите „Ser bonita no basta“ и „Negra consentida“. През 2006 година получава пълна роля в сериала „Guayoyo Express“. През 2009 година получава предложение от Venevision да се включи в актьорския състав на теленовелата „Съпруг за Естела“ и той приема очарован от идеята да стане част от този невероятен проект. 

Източник: www.venevision.net