Гресия Колменарес (Grecia Colmenares)

Пълно име: Гресия Долорес Колменарес Мюсенс (Grecia Dolores Colmenares Miussens)
Дата на раждане: 7 Декември 1962 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Валенсия, Венецуела
Родители: Гресия Мюсенс (Grecia Mieussens) и Лисандро Ернесто Колменарес (Lisandro Ernesto Colmenares)
Семейно положението: омъжена с един развод
Съпруг/а: първи – Енри Сака (Henry Zakka) от 1979 до 1981 година, настоящ – Марсело Пелегри (Marcelo Pelegri) от 1986 година
Деца: син – Джанфранко (септември 1992 година)
Височина: 170 см

Рейтинг:  7.92  (12 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Гресия Колменарес е венецуело-аржентинска актриса, която печели слава не само в Латинска Америка през 80-те години.

Майка й е французойка, а баща й евенецуелец. Те се развеждат, когато Гресия е на пет години.

Колменарес става сензация като млада актриса в родината си Венецуела през 70-те години, ставайки любимка на публиката в страната. Дебютира на 11-годишна възраст в теленовелата „Angelica". Тя продължава да се снима в други теленовела през младежките си години, като най-запомнящите се са „Estefania" (1979 г.) и „Elizabeth" (1980 г.)

На 16-годишна възраст Гресия Колменарес се омъжва за актьора Енри Сака (Henry Zakka), но след време и един спонтанен аборт, те се разделят. По-късно има връзка с журналиста Сантяго Пумарола (Santiago Pumarolla).

През 1985 година се премества в Аржентина, където дебютира в аржентинската телевизия с теленовелата „Maria de Nadie". През 1986 година се запознава с Марио Пелегри (Mario Pelegri), аржентински импресарио, за когото се омъжва.

През 1991 година изиграва главната роля в теленовелата „Manuela", която има голям успех по цял свят. За ролята си на Исабел и Мануела, Гресия печели няколко награди.

Премествайки се в Аржентина, Гресия Колменарес започва да си съперничи за обичта на зрителите с Андрея дел Бока. Гресия получава аржентинско гражданство.

През 2000 година Гресия се оттегля от актьорската професия.

След 20 роли и 30 години кариера, името на Гресия Колменарес е станало синоним на успех и професионализъм в света на теленовелите. Нейните почитатели не губят надежда, че един ден тя ще се завърне. Надеждите им се подхранват и от клюките, че Греси се подготвя да сключи договор с някои от производителите на теленовели в Мексико и Колумбия.

Източник: www.novebox.com , en.wikipedia.org/wiki/Grecia_Colmenares