Хералдин Басан (Géraldine Bazán)

Пълно име: Росабла Хералдин Басан Ортис (Rosalba Geraldine Bazán Ortíz)
Дата на раждане: 30 Януари 1983 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Родители: Росалба Ортис (Rosalba Ortiz)
Близки: Анхел Клод Басан (Ángel Claude Bazan) - актьор

Рейтинг:  7.83  (63 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Хералдин Басан започва своята артистична кариера на 5 годишна възраст и наскоро отбеляза 20-годишен професионален юбилей. Снима се в киното и телевизията, а също така участва в театрални постановки. Успоредно с артистичната си кариера, Хералдин се изявява като модел по дефилета и в реклами. От съвсем малка участва в благотворителни изяви както в родината си, Мексико, така и в чужбина.

Дебютира през 1989 година за Televisa - снима се в теленовели и участва в телевизионни предавания.

По-късно, през 2004 година, Хералдин Басан участва в международната продукция „Soñar no cuesta Nada". Така тя се превръща в предпочитана актриса не само в Мексико, но и в чужбина.

По време на снимките на теленовелата „Виктория" стана ясно, че Хералдин очаква първото си дете от актьора Габриел Сото. За бременността си, актрисата споделя, че е променила много живота й, живота на семейството й и отношенията й с Габриел. Двамата са много щастливи от новината и с нетърпение очакват раждането. Въпреки това, Хералдин заявява, че не мисли да се жени за Габриел Сото. За красивата мексиканска актриса сега най-важно е детето.

Хералдин Басан и ролята й в теленовелата „Виктория"

Последната й роля е в теленовелата „Виктория". В нея тя интерпретира най-голямата дъщеря на Енрике и Виктория - Паула, която е гордостта на Енрике, от когото е наследила интелигентността, практичността и организираността, а също така жестоки и консервативни морални ценности. Учи Право и се надява някой ден да започне работа в кантората на баща си, за да може той да се гордее с нея. Обича майка си, но вижда в нея по-низш човек, тъй като смята, че тя никога не се е замисляла за себе си и няма професия, а се е отдала на това да бъде съпруга и майка. С годеника си Себастиан има една много спокойна и монотонна връзка, в която изглежда тя е в по-силна позиция. Когато Енрике изоставя Виктория, Паула обвинява за всичко майка си за това, че не е успяла да го задържи до себе си и за това той се е загледал по Татяна. По време на историята, тя променя своите възгледи и започва да разбира майка си и накрая дори й се възхищава.

Доволна ли си от Паула, персонажът, който интерпретираш във „Виктория"?

Да, много, защото не е толкова буйна и фриволна като другите персонажи, които съм интерпретирала, като в „Bajo las riendas del amor". Тя е много по-зряла, с проблеми и различни драми, което си беше предизвикателство за мен.

Виктория Руфо, майката ти в историята, се влюбва в по-млад от нея мъж. Как приема това Хералдин?

Бих била щастлива, ако майка ми си намери човек, който да я обича, да се грижи за нея и да я уважава. Когато двама души се обичат, възрастта е без значение. Това е заклеймено от обществото.

Каква връзка имаш с майка си?

Ние се обичаме силно. Моето семейство - майка ми и брат ми, ме подкрепят за всичко.

А баща ти?

Поддържаме добри отношения, но не сме близки. Майка ми, както и много други жени, трябваше да играе ролята и на баща. Винаги е давала, дава и ще дава нужната любов на децата си, за да им помогне в пътя им.

С кого се разбираш повече - с мъжете или с жените?

Еднакво добре и с двата пола, защото съм много общителна. И да си призная, момчетата ме приема като още един приятел, с когото могат да говорят за всичко.

Как те съблазняват?

С хумор, честност и с положително отношение към живота. Опитвам се с всеки изминал ден да ставам по-добър човек и опитвам да се обкръжа от хора, които могат да извлекат най-доброто от мен.

Участваш в множество обществени прояви. Защо?

По този начин благодаря на живота за всичко, което ми е дал: прекрасно семейство, успешна кариера... Това е най-малкото, което може да направи една публична личност.

Какви са целите ти?

Искам да развия кариерата си в киното и да си опитам късмета в Испания. В личен план имам много цели.

Източник: www.gdp-coleccionistas.tk