Габриел Сото (Gabriel Soto)

Пълно име: Габриел Сото Борха-Диас (Gabriel Soto Borja-Díaz)
Дата на раждане: 17 Април 1975 г.
Зодия: Овен
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Височина: 186 см

Рейтинг:  7.31  (232 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Живота на един красив грозник

Остава в сърцата на феновете си като грозника Улисес от “Приятелки и съпернички”, въпреки че знаем, че в реалния живот е истински красавец, който върви все по нагоре в кариерата си на актьор и за когото много момичета мечтаят.

Като в приказките

Габриел Сото се ражда под знака на Овен, на 17 Април 1975 в град Мексико. Интересното детство изпълнено с пътувания в чужбина и учение в престижни частни училища в Ирландия и Тексас, навежда на мисълта за едно “златно” бъдеще за момчето.

Но на 7 години Габриел, получава ужасен удар от съдбата – майка му умира, жертва на стомашна язва. Заедно с болката от загубата идва и следващия брак на баща му, когато “грозника” е на единадесет години. За съжаление, втората му майка се оказала за него като мащехата от приказките, малкият имал проблеми с нея още от началото и на 17 години, без да може да търпи повече, се изнася от къщи. Баща му плаща наема само за първите шест месеца, след това Габриел се оказва изоставен на произвола, както който и да е сирак от сериалите.

По пътя на книгите

Габриел обаче, продължава напред. Въпреки че няма кола или лукс, с работата си успява да се издържа и да си плаща таксите за университета. Габриел посещава лекциите до седмия семестър по икономика и включително учи една година в Харвард. Оттегля се просто, защото не може да съчетае университета с професионалните си задължения, но е наясно че ако нещо се провали в артистичната му кариера, той винаги може да се върне към следването. По време на цялия тъжен период от живота на актьора и модела, самотата му, лошите му семейни връзки и нищетата, до която води независимостта му, той никога не е избрал лесния изход – дрогата. Въпреки че признава, че е опитвал марихуана, той избира пътя на книгите и спорта.

Най- красивия грозник на света

Докато учи, Габриел работи в една агенция, по-късно изкарва късмет на модното поприще и започва да се снима в много телевизионни реклами. Габриел получава титлата “Мистър Мексико” и е класиран на второ място на конкурса “Мистър Свят” през 1996 година. Нещо, което никак не е зле за един грозник.

Габриел, обаче, не се задоволява само с модата. Участието му в групата Kairo показва интереса му да изпробва нови неща. Следващото след успеха му като модел и певец, е телевизията. Преди да участва в сериали като “Mi Querida Isabel”(“Любима моя Изабел”), “Alma Rebelde”(”Бунтуваща се Душа”), “Carita de angel”(“Ангелско Личице”) и “Mi Destino Eres Tu”(”Моята съдба си ти”), той се подготвя в Centro de Capacitacion de Televisa. Без съмнение с участието си в “Amigas y Rivales” (“Приятелки и Съпернички”) показва таланта си и слага край на мита, че красавците не могат да играят. Не е нещо обичайно мъж, който току що е завършил снимките на горещ календар, където показва многото си атрибути, изведнъж да се превърне в един пъпчасъл клоун със шкембенце като грозника Улисес. Тази роля го прави по-известен, отколкото музиката и календара му и му спечелва уважението на колегите му. След успеха на “Приятелки и Съпернички” Габриел си почива в Лос Анджелис и се завръща пред камерите с новата си роля на Адолфо в “Las Vias del Amor” (“Пътища на Любовта”), сериал, с който ще постигне не по-малко успехи и след който вероятно ще последват много други.

Превод: Валентина