Фреди Акино (Freddy Aquino)

Пълно име: Фреди Акино Сохо (Freddy Aquino Sojo)
Дата на раждане: 27 Юли 1980 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Гуаренас, Венецуела
Близки: Хуан и Рони

Рейтинг:  8.86  (7 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Фреди Акино е венецуелски актьор. Навлиза в артистичния свят съвсем случайно – един ден, докато се разхожда в един от търговските центрове на Каракас, една помощничка в прослушванията в канал RCTV го забелязва и го пита дали би искал да опита като актьор. В началото той е изпълнен със съмнения, но след това се възползва от предоставената възможност, отдавайки се на тази професия.

От малък е обичал да участва в различни театрални постановки в училище. Някъде около деветгодишен той установява, че голямото му желание е да влезе в телевизията, където да се снима заедно с любимата си актриса Скарлет Ортис, с която все пак има възможността да участва в една теленовела.

Фреди израства с майка си и двамата си братя. Винаги е получавал разбиране и подкрепа от близките си. Той учи в школата по сценични изкуства „Instituto 1BC“ и споделя, че там е получил много важни съвети и насоки, които са му помогнали да се формира като актьор.

Дебютът му в телевизията е в теленовелата „Mujer Secreta“ в канал RCTV, а след това реализира още няколко теленовели, сред които „Карисима“, „Шеметната Анастасия“ и „Жената на Юда“.

Дебютът му в киното е с роля във филма „Miranda Regresa“ през 2007 година, в който има възможността да си партнира с актьори като Хорхе Рейес, Луис Херонимо Абреу, Фабиола Колменарес, Адриан Делгадо, Мими Ласо и др.

Успоредно с актьорството, Фреди се занимава с музика. Всичко започва, когато е на десет години с уроци по пиано. След това учи в Консерваторията на Хосе Анхел Ямас. Когато решава да се отдаде на актьорството, той оставя на заден план желанието си да се реализира като музикант, но не губи надежда един ден да получи възможността да покаже на какво е способен.

Източник: www.venevision.net