Франсиско Мело (Francisco Melo)

Пълно име: Исмаел Франсиско Мело (Ismael Francisco Melo)
Месторождение: Сантяго де Чили, Чили
Семейно положението: женен с един развод
Съпруг/а: първа – Патрисия Веласко (Patricia Velasco); настояща – Даниела Лоренте (Daniela Lhorente) от 2004 година
Деца: Флоренсия и Висенте – от първия му брак

Рейтинг:  9.29  (7 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Година на раждане: 1967.

Франсиско Мело е чилийски модел, режисьор и актьор от киното, телевизията и театъра, както и водещ на телевизионни и радио предавания. Произлиза от католическо и консервативно семейство, в което той е петото от шест деца.

След като завършва средно образование, той се записва да учи специалност Гражданско инженерство в USACH, но след третата година решава да учи театъра в Departamento de Teatro в Университета на Чили. От там влиза в една голяма театрална група и участва в редица постановки, а част от режисьорите работят с него в киното.

През 2005 година основава заедно с брат си Хосе Луис и приятелите си Алфредо Кастро и Пабло Алварес театрална продуцентска къща „Fiebre“, с която поставят редица пиеси.

През септември 2009 година, Франсиско Мело е специално поканен да участва в ревю на международно известната марка „Пако Рабан“.

Франсиско Мело е съпричастен към редица социални проблеми и се включва в кампании против насилието над жени, а също така е част от Фондацията „Opción“, която се занимава със защитата на правата на децата. През 2009 година се включва в кампания на Greenpeace и в такава за борба със световното затопляне. Лицето му често е използвано по рекламни плакати, но това не го притеснява, защото иска да помага за различни каузи.

От октомври 2009 година той подкрепя президентската кампания на независимия кандидат Марко Енрикес-Оминами (Marco Enriquez-Ominami).

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Francisco_Melo