Флавио Силвино (Flávio Silvino)

Пълно име: Флавио Енрике Силвино (Flávio Henrique Silvino)
Дата на раждане: 7 Април 1971 г.
Зодия: Овен
Месторождение: Рио де Жанейро, Бразилия
Родители: Дива и Пауло Силвино

Рейтинг:  6.88  (8 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Флавио Силвино е бразилски актьор и певец. Баща му, Пауло Силвино, е известен бразилски комедиант. Флавио започва своите публични изяви през 1981 година заедно с баща си. През 1988 година, когато е на 17 години, изгрява като певец, представен от баща си в Cassino do Chacrinha като Диксън Савана, финландски певец.

През 1991 година, той работи като модел в агенция. Същата година изгрява звездата му като актьор с роля в теленовелата на Globo „Vamp". Същата година спечелва почти всички награди на критиката. Следващата година участва в още една теленовела - „Deus nos Acuda".

През 1993 година, Флавио издава първия си музикален диск с романтични песни. Пее в различни телевизионни реклами.

На 2 ноември 1993 година, Флавио Силвино преживява тежка автомобилна катастрофа, докато се връща с брат си Жоао Пауло от Кабо Фрио. Остава в кома 103 дни, след което следва продължително възстановяване. През 1994 година той започва да ходи и да говори отново. Тогава започва работа по видео клип към музикалния му диск.

През 2000 година интерпретира ролята на Пауло в теленовелата „Семейни връзки". Същата година подготвя книга за живота си.

Флавио признава, че често гледа записите със сцените, в които участва в теленовели, както и участията му в различни телевизионни програми като певец. Това не го разстройва, точно обратното - дава му нов стимул за живот. Продължава да обича спортовете, по които се е увличал и преди катастрофата, но вече под друга форма. Вярва в Бог, който му дава мир и спокойствие. Убеден е, че е докоснат от Бог, след всичко което е преживял...

Източник: www.silvinos.com