Фабиола Колменарес (Fabiola Colmenares)

Пълно име: Мария Фабиола Колменарес Родригес (María Fabiola Colmenares Rodríguez)
Дата на раждане: 28 Август 1974 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Баркисимето, Венецуела
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Хуан Карлос (Juan Carlos)
Деца: една дъщеря, Дженифър (Jennifer)

Рейтинг:  7.05  (43 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Фабиола Колменарес е родена в Баркисимето, щата Лара. В музикалният град на Венецуела тя прекарва първите години от живота си. През скромното си детство, тя не е откъсвала поглед от телевизора и от много малка е мечтала да стане част от този магичен свят.

Учи в училище на монахини и след това започва да изучава администрация и счетоводство. Но изборът й за участие в конкурса Мис Венецуела през 1994 година променя живота й и тя заменя учението с подиума и светлините. Тя е била незабравимата Мис Лара '94 и от първия момент привлича вниманието с елегантността си, превръщайки се в една от фаворитките.

Влиза в историята на този конкурс на очакваната официална среща с пресата, тъй като тя разчупва протокола на изявата, за да благодари на журналистите за опората и на конкурса като цяло. След този момент, всички предсказват обещаващо бъдеще, тъй като успява да спечели всички със своя топъл и мек глас.

Когато настъпила финалната вечер, през септември 1994 година и за изненада на всички, тя не влиза в групата на финалистките, което е било в против прогнозите. Докато Тереса Кареньо дефилирала пред публиката и зрителите, Фабиола почувствала, че светът се срива върху й и че не са се сбъднали мечтите й.

Но нейното упорство е голямо и без да се отказва, тя успява да се приближи до Venevision, без да се надява да стане обект на знаменития „критичен поглед“ на Аркимедес Риверо (Arquímedes Rivero), художествен ръководител на този канал. След кастинг, тя е избрана за ролята на отрицателната героиня в теленовелата „Como tu, ninguna“, в която изгряват звездите на други нейни колеги, Габриела Спаник (Grabriela Spanic) и Едуардо Луна (Eduardo Luna). В тази история, написана от Карлос Ромеро (венецуелец, установил се в Мексико) и Алберто Гомес, Фабила пресъздава образа на Ямилекс – девойка от висшето общество, фриволна и невъзпитана, което прави невъзможен живота на скромната главна героиня, за да не може да спечели любовта на годеника й.

През 1996 година се връща в теленовелите с друга отрицателна роля в „Sol de tentación“, давайки живот на Мартита Ирасабал, която се обединява с психопата Емилио Вердуго, за да не може съпругът й да бъде щастлив с непоносимата Сол. По свой собствен начин тя успява да подчертае човешкото, въпреки злобата, в Мартита с отношенията й към дъщеря й. Тя успява да постигне това благодарение на уроците на видна кубинска преподавателка по актьорско майсторство, за която винаги си спомня.

Докато очаква друго предложение за участие, тя посещава уроци по танци (друга нейна страст), актьорско майсторство и вокал. Използва и възможността да се изяви в театъра, изпълнявайки комедийна роля в постановката „Aquí nadie paga“ по романа на писателя, носител на нобелова награда, Дарио Фо (Darío Fo).

През 1997 година приема специално участие в новелата „Amor“, в която интерпретира Йоланда – невинна и нежна жителка на крайбрежието, която приема в дома си главния герой и се влюбва в него.

През същата година, тя се връща на сцената с ролята на езотерична жена в успешната комедия на Милан Суфле (Millán Souflé), с режисьор и продуцент Гилермо Давила (Guillermo Dávila). Тази пиеса е поставена на сцената в Дома на артиста, където два сезона пиесата има невероятен успех. Освен там, пиесата е поставена и в други градове на Венецуела.

През септември, тя излиза на сцената на конкурса Мис Венецуела, но този път със специалното участие в спектакъла по откриването. Тя и други нейни колеги представят мюзикъл, в който тя влиза в ролята на примадоната Мерилин Монро. Така Фабиола спечелва сърцата на всички с перфектното си представяне.

1988 година е много важна в нейната кариера. С пресъздаването на героинята Сандра в теленовелата „El pais de las mujeres“, най-накрая успява да премахне от себе си етикета „Бивша Мис“, и да бъде призната като една от най-обещаващите и талантливи актриси на новото поколение. Тази нейна роля й носи признание както от страна на зрителите, така и на критиката.

След края на снимките на тази теленовела, Фабиола отново се изявява на сцената с участието си в пиесата „Féminas“, която разказва за живота на жените, подтиснати от мъжете, поднесена с голяма доза хумор.

След благотворителна дейност, в края на 1999 година тя се завръща в телевизията с ролята на отрицателната героиня в успешната теленовела на Venevision, „Toda mujer“.

През същата година, тя сбъдва и друга своя мечта: дебютира като водеща на телевизионна програма. Тя е избрана за „Lotería del Táchira“ заедно с Даниел Самороо (Daniel Somaroó).

Фабиола продължава с артистичната си кариера, която със сигурност ще я отведе много далеч.

Актрисата участва и във видео клипове на различни певци и групи.

Зад красотата й се крие една приятна, мечтаеща, с чувство за хумор и в същото време много крехка жена. Жена, която чрез своите прелести, приятен глас и огромен талант, се показва какъв човек е.

Източник: www.imdb.com , z6.invisionfree.com/TVVI