Фабио Асунсао (Fábio Assunção)

Пълно име: Фабио Асунсао Пинто (Fábio Assunção Pinto)
Дата на раждане: 10 Август 1971 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Сао Пауло, Бразилия
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Присцила Боргонови (Priscila Borgonovi)
Деца: един син, Джоао (Joao), роден на 21 януари 2003 години
Височина: 177 см

Рейтинг:  6.85  (47 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Фабио винаги е мечтал да стане музикант, но съдбата го изпраща по друг път. Тъй като музиката и киното вървят ръка за ръка, той не може да се каже, че мечтата на актьора се е променила, само малко се е променила. Сега Фабио се приема за един от най-добрите и привлекателни бразилски актьори, заради което не съжалява за своя избор.

На 15 годишна възраст той свири на китара и основава група, която се казва “Delta T”. Но поради липса на финансови възможности неговата мечта за музикална кариера завършва. Случайно забелязва обява за прием в театрален курс и решава да опита. С това започва неговия стремителен полет.

Преди 10 години Фабио пристига в Рио, за да работи в телевизията. Сега той живее там заедно със своята съпруга Присцила, която се занимава с мода, а също така иска да се занимава с журналистика, въпреки че много често самата Присцила се шегува, че отдавна иска да смени своята кариера на манекен, за да бъде продуцент на своя любим съпруг. Въпреки всичко, Асунсао се радва, че съпругата му не е актриса и според неговите думи, това прави животът им по-интересен и разнообразен. Преди Присцила, Фабио има романтични връзки с Кристина Оливейра и Клаудия Абреу, но сега Присцила е целият му живот.

Съпрузите обичат да се разхождат заедно с кучето си Валентина. И на двамата се харесва театъра и обичат заедно да гледат хубави филми. За своя кратък семеен живот до сега, влюбените са успели да посетят Япония и остров Бали, а също така са се разходили до Лондон и Сейшелските острови, които са перфектно място за Scuba diving, което много се харесва на Фабио. Освен това много обича да чете книги и да слуша музика. Увлечението му по музиката е очевидно: има огромна колекция със CD с различни направления и стилове в музиката.

Най-важното качество на Фабио като актьор е способността му да изиграе и злодей, и обикновен младеж, и истински джентълмен от миналия век. За това и галерията от създадените от него образи е много разнообразна и въпреки че някой от тях са му се отдали с труд, публиката не забелязва това. Един такъв сложен персонаж е Жорж от “Sonho Meu” – първата му отрицателна роля, порочен мъж, който много се отличава рязко от персонажите, които преди това е изиграл Фабио.

Голям радост за Асунсао му носи възможността да работи заедно с Антонио Факундес, който е кумир за него... И въпреки че някои от персонажите, които играе, са спортисти, той признава, че не обича спорта, прави упражнения като задължение и защото чувства, че има нужда от тях. Фабио обича да играе и в театрални постановки. Изиграл е дори Исус Христос. Освен това се е снимал в киното. Актьорът планува в бъдеще да учи кинематография и се надява да стане режисьор на собствени филми.