Ернесто Калсадия (Ernesto Calzadilla)

Пълно име: Хуан Ернесто Калсадия (Juan Ernesto Calzadilla)
Дата на раждане: 5 Септември 1974 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Каракас, Венецуела
Семейно положението: разведен
Съпруг/а: Саша Попович (Sasha Popovich) - модел

Рейтинг:

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Ернесто Калсадия е венецуелски актьор, модел и водещ, който през последните години стана популярен с участията си в колумбийски продукции.

Бившият „Мистър Венецуела 1998“, преди да стигне до модния подиум и снимачната площадка, е имал съвсем различни цели. Подпомогнат от баща си, той учи Аквакултури на остров Маргарита. Случайността го отвежда на модния подиум, а това го подтиква да участва в конкурса за мъжка красота, което води след себе си и участия в телевизията.

Като модел, работи известно време в Азия – Сингапур, Хонг Конг, Филипини, Китай, Корея, и Австралия. При завръщането си е нает за водещ на E! Entertainment Televisión за Латинска Америка. Успехът му като водещ е толкова голям, че през 2004 година е поканен в Испания да участва в реалити шоуто „La granja de los famosos“.

Малко преди да приеме ролята на Хуан Мануел Агире в колумбийската версия на „Amor e custodia”, той написва stand-up комедията „De cúbito dorsal“, но така и не е реализирана, тъй като той заминава за Колумбия.

След ролята си на Хуан Мануел Агире, Ернесто става доста популярен актьор в Колумбия. Според собствените му думи, красотата е дар божи, игра на генетиката, но това не стига (поне за него), за да бъде добър актьор. За това той влага всичко в работата си.

Ернесто не обича да говори за личния си живот, въпреки че по улиците го разпознават и привлича вниманието на много жени. За него се знае, че има сериозна връзка с Александра Фернандес (Alexandra Fernández) – красива дама, която работи в Рекламния отдел на RCN. За бъдещите си планове говори малко – би искал отново да се ожени, да има деца. Но най-голямата му мечта е изиграе главна роля в родината си Венецуела.

Източник: www.carasonline.net