Ернани Мораеш (Ernani Moraes)

Пълно име: Ернани Фернандес де Моареш (Ernani Fernandes de Moares)
Дата на раждане: 23 Май 1957 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Ресифе, Пернамбуко, Бразилия

Рейтинг:  6.58  (19 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Ернани Мораеш е роден в Ресифе, но на едногодишна възраст със семейството си се преместват в Рио де Жанейро. Учи в националния университет на Рио де Жанейро в продължение на десет години и завършва две специалности.

На 18-годишна възраст, заедно с Едуардо Толентино (Eduardo Tolentino), режисьора в групата TAPA, създават театър за аматьори. Талантът му изпъква в постановката „Não me Chame de Tetê" на Жозе Вилкер (José Wilker).

На 27-годишна възраст, Ернани получава възможността да отиде в Сао Пауло заедно с групата си и в продължение на 12 години се изявява като режисьор в театъра, без да спира.

Ернани Мораеш поставя много класически пиеси, сред които са на автори като Шекспир, Молиер, Макиавели, Ибсен и др. Парадоксалното е, че за цялата си кариера като режисьор, той остава анонимен и без да се изтъква.

За ролята си в теленовелата „Като вълна", актьорът споделя, че е било голямо предизвикателство да приеме такава роля. Проблемът, според него, е не в това, че персонажът му, Кебра-Кейшу, е с умствени проблеми - с това актьора знае как да се справи, а в това как зрителите приемат актьора въз основа на персонажа му. Част от зрителите са започнали да си мислят, че Ернани е започнал да се побърква. Въпреки това, Мораеш споделя, че е доволен от резултата - щом е успял да убеди зрителите в правдивостта на своя персонаж.

Източник: ondeanda.multiply.com , exclusivo.terra.com.br