Елкин Диас (Elkin Díaz)

Пълно име: Елкин Хосе Диас Родригес (Elkin José Díaz Rodríguez )
Месторождение: Кукута, Колумбия
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Дейси Родригес (Deysi Rodríguez)
Деца: Ернан Камило (1996 г.) и Мария Камила (2002 г.)

Рейтинг:  7.11  (18 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Роден през 1966 година. Елкин Диас се е превъплъщавал в различни роли, предимно на глуповати и наивни мъже, но ги е създал толкова реалистично, че много хора се оприличават по един или друг начин с неговите герои.

В живота, Елкин Диас е коренно различен. Когато човек го заговори, той остава с усещането, че го е познавал цял живот.

Баща му е бил известен политик в родния му град, Кукута. Може би заради това, там все още го разпознават, когато го срещнат на улицата и често си спомнят с носталгия старите времена.

Младостта му в Кукута и срещата му с театъра!

„Имах много приятели, но в същото време, бях много срамежлив. Знаех, че трябва да напусна Кукута, за да се реализирам в живота, да завърша университет - нещо, което не можех да направя в Кукута. Там винаги съм живял в сянката на баща си, а не бих могъл да живея по този начин."

Елкин дълго време няма посока в живота, усещал е някаква празнина. Всичко се оправило, когато пред него се е открил пътя към изкуството. Неговият голям приятел Хуан Карлос Карвахал го е подтикнал да се запише в университета в катедрата по театър.

„И така, вече на възраст, започнах да изучавам театър - 25-26-годишен. Започнах в културния институт, където изпитвах истинско страхопочитание към преподавателя Сиро Виямисар (Ciro Villamizar). Той ме накара да се кача на сцената и започна да ми задава различни въпроси. И така - час и половина. Тогава той ме попита какво ще направя, ако ме помоли да се съблека. Тогава се замислих малко и започнах да свалям дрехите си. Той ме спря и ми казва, че не е имал предвид това, а разголването на душата."

Това интервю отваря пред Елкин вратите към очарователния свят на театъра. Той участва в различни пиеси, докато един ден, неговият приятел Хуан Карлос не му се обажда по телефона и не му казва, че го е записал в националната школа по драматични изкуства. На изпита се явяват повече от 800 души и Елкин спечелва едно от 20-те открити места. По този начин Елкин се изгражда като добър актьор, който не се изморява да играе на театралните сцени.

Кариера в телевизията и киното!

Елкин Диас започва да се появява в телевизията и киното. Той самият споделя, че играта пред камери е много сложна, трябва да се притежава специална техника, а актьорите трябва да дават най-доброто от себе си. Ако играта е добра и историята ще е запомняща се. С ролите си в теленовелите, Елкин доказва, че той умее да се приспособява - всички негови роли са незабравими.

Елкин Диас не пропуска нито една възможност. Така започва да се снима и в киното. Актьорът открива много нови приятели, сред които Енрике Кариасо, Алваро Байона, Себастиан Мартинес... но явно за него е най-приятно времето, което прекарва със съпругата и децата си в хладната Богота. Често пътува и до родния си град, за да се вижда и с останалата част от семейството си.

Източник: extroversia.universia.net.co