Елиан Жардини (Eliane Giardini)

Пълно име: Елиан Терезиня Жардини (Eliane Teresinha Giardini)
Дата на раждане: 20 Октомври 1952 г.
Зодия: Везни
Месторождение: Сорокабе, Сан Пауло, Бразилия
Семейно положението: разведена
Съпруг/а: Пауло Бети (Paulo Betti) от 1973 година до 1997
Деца: две дъщери - Жулиана Бети (1977) и Мариана (1981)
Височина: 165 см

Рейтинг:  6.66  (44 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Елиан Тересиня Джардини се е родина на 20 октомври 1952 година в градчето Сорокабе, щата Сан Пауло, в голямото семейство на преселници от Италия. За първи път тя се пробва като актриса в любителския филм на чичо си. След това Елиан започва да участва в постановките на местен любителски театър. Тя постъпва в Школата по театър към университета на Сан Пауло. По време на обучението тя се запознава с актьора Пауло Бети, който в последствие става неин съпруг. Фактически те пробиват на големия екран заедно. Началото е поставено с филма “O Salarioda Morte”. След него за Елиан Джардини настъпва популярността. Но полета на нейната кариера спира след раждането на дъщеря й Жулиана през 1977 година. Заради възпитанието на детето, актрисата временно преустановява работата си. След четири години на бял свят се появява и втората й дъщеря Мариана. За годините, през които актрисата изкарва в дома си, за обществото тя е просто съпругата на Пауло Бети, който през това време става доста популярен. Но на Елиан това не й стига, за това не след дълго тя възобновява своята кариера. Тя получава награда за най-добра актриса в театъра. Много скоро я забелязват и в киното.

След седем години в домашно единение, чак през 1989 година тя в действителност успява да стане известна. Ролята й в сериала “Tieta” й помага за това. Вече тя не е само съпругата на Пауло БЕти. В семейството им настъпва криза. Семейството е поканено да участва в римейка на “Елена”. Въпреки че този римейк не предизвиква зрителския интерес, но след година Елиан получава предложение да сключи договор с “Глобо”.

Актрисата, заедно със семейството си, се премества в Рио де Жанейро. На четиридесет години, най-накрая, всичките й мечти се реализират. През 1992 година Луис Фернандо Карвало е кани за важна роля в екранизацията на бестселъра на Бенито Руя Барбоза “Renascer”. След нея Елиан вижда името в списъка на най-красивите жени в Бразилия. Тя става известна сред хората на средна възраст. Получава и безброй предложения да се снима разсъблечена в “Плейбой”. Но актрисата не може да ги приеме, защото се притеснява от реакциите на дъщерите си. Поклонниците й я засипват с писма, в които й се признават в любов. Тя в действителност става една от най-харесваните жени и най-чувствителните жени в Бразилия. Нито една от нейните роли не остава незабелязана от обществеността. По време на теленовелата “Любовта витае във въздуха”, нейният дванадесетгодишен брак се разпада, който в артистичните среди се е считал за идеален. Съпрузите предпочитат да се разделят като добри приятели. Скоро Елиан започва връзка с актьора Ernani Jr, който е много по-млад от нея. В това време Пауло Бети не бездейства, все по-често го засичат в компанията на младата актриса Maria Ribeiro. Сега Елиан Джардини заслужено се къпе в слава и любов.