Елба Ескобар (Elba Escobar)

Пълно име: Елба Родригес Ескобар (Elba Rodríguez Escobar)
Дата на раждане: 14 Ноември 1954 г.
Зодия: Скорпион
Месторождение: Каракас, Венецуела
Деца: син - Симон

Рейтинг:  9.14  (7 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Елба Ескобар е венецуелска актриса. Произлиза от семейство от средна класа с амбициозни цели, характерни за Венецуела в онова време. Добра ученички, почитателка на литературата и музиката, и увлечена по хипи-движението, Елба учи физика и математика в педагогическия институт в Каракас, където след време се дипломира.

Изоставя следването си, тъй като открива, че има нов интерес, който се превръща в истинска страст: актьорството. Исаак Чокрон (Isaac Chocrón) е нейният професионален кръстник. Заедно с него и други успешни таланти, организират театър „Nuevo Grupo“. Това поставя началото на артистичната й кариера на сцената.

Благодарение на своята способност да съблазнява, да омайва с гласа си, сред другите й качества, позволяват на Елба Ескобар да се развива в различни сфери: кино, театър, радио и телевизия.

Дебютира на театрална сцена през 1976 година, а две години по-късно – и в телевизията. Способността й да се превъплъщава в различи роли й носи популярност и признание – тя е носителка на редица награди на престижни фестивали и организации.

След раждането на сина й, Елба се научава да играе добре и ролята на майка. Синът й се превръща в основната радост в живота и го обича също толкова силно, колкото и актьорството. За нищо на света не би заменила удоволствието да наблюдава как синът й расте и се развива, как се справя с всеки един етап от живота си.

Източник: www.venevision.net