Дулсе Мария (Dulce María)

Пълно име: Дулсе Мария Еспиноса Савиньон (Dulce María Espinoza Saviñón)
Дата на раждане: 6 Декември 1985 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Височина: 157 см

Рейтинг:  7.94  (195 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дулсе Мария започва своята кариера, когато е едва на пет-годишна възраст, участвайки в реклами. На 8-годишна възраст, тя става част от детското телевизионно предаване „Plaza Sésamo" (вариант на американското „Улица Сезам"), а по-късно и в Club de Gaby.

Дулсе Мария започва да пее през 1996 година в групата Kids, които имат два успешни сингъла - „La Mejor De Tus Sonrisas" и „Prende El Switch".

През 1999 година, тя напуска групата и започва да пее с Даниел Абиф (Daniel Habif), нейният приятел по онова време, с когото заедно са били членове на групата Kids. Заедно започват проект D&D, но по незнайни причини, проектът е прекратен.

През 1997 година, Дулсе Мария влиза в групата Jeans за участието в събитието „El Palacio De Los Desportes". За нея най-добрия момент е, когато един от членовете на групата, Анджи, напуска. И тогава е реализиран албума 3:45 (Cuarto para las cuatro).

През 2002 година, Дулсе Мария напуска групата, за да се снима в младежката теленовела „Clase 406". Това е първата й възможност да играе главна роля.

През 2004 година, става част от актьорския състав на теленовелата „Непокорните", където е една от водещите актриси. Теленовелата се радва на световен успех. Покрай теленовелата се създава групата RBD. Дулсе Мария и другите членове на групата RBD основават фондация, „Salvame", за подпомагане на младежи в Мексико и Бразилия.

Учила е музика в музикалното училище в Мексико сити „Fermatta".

Източник: www.imdb.com