Диана Голден (Diana Golden)

Пълно име: Диана Голденберг Хименес (Diana Goldenberg Jiménez)
Дата на раждане: 7 Август 1965 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Кали, Вайе дел Каука, Колумбия
Близки: брат – Оскар Голден, музикант

Рейтинг:  10.00  (1 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Диана Голден е колумбийска актриса и водеща, натурализирана мексиканка. След като се премества от родината си в Мексико, тя се установява в град Мексико, където започва кариера като актриса.

Професионалното ѝ формиране започва в САЩ, където на 16-годишна възраст започва да изучава реклама. След малка промяна в посоката на предпочитанията ѝ, тя накрая се насочва към водене на радио програми в родината си. Тогава полага солидна основа за успешната си кариера.

Малко след това, започва да работи като водеща в колумбийската телвизия, но получава предложение, на което не може да откаже: да участва в мексиканския филм „Mentiras“. Така започва кариерата ѝ като актриса.

След като се установява в Мексико, започват да валят предложения за работа едно след друго, обхващайки всички сфери. През своята кариера, Диана Голден участва във филми, сериали, театрални постановки, реклами, водене на събия и роли в теленовели.

Въпреки че работата ѝ е много натоварена, тя е намерила време, за да се изяви и в областта на писането. През 2003 година излиза първата ѝ авторска пиеса „Un muerto y 4 arrimados“.

През 2006 година приема да се снима за мексиканската версия на мъжкото списание Playboy.

През 2008 година няма възможност да пътува до Колумбия, за да даде последно сбогом на брат си Оскар Голден, който е починал след боледуване от рак на черния дроб, тъй като в същото време се снима в теленовелата „Cuidado con el ángel“ в Мексико. 

Във филмографията на актрисата са изброени само телевизионните проекти, в които се е снимала.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Diana_Golden