Кристина Уманя (Cristina Umaña)

Дата на раждане: 24 Декември 1974 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Ибаке, Колумбия
Семейно положението: разведена
Съпруг/а: Сесар Лопес (Cesar Lopez) - музикант

Рейтинг:  8.00  (48 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Кристина Уманя е това, което от дете е мечтала да бъде: актриса. Кристина се изявява в театъра, телевизията и киното.

Първите й стъпки като актриса започват през детството в нейния роден град. На 9-годишна възраст, Кристина се премества в Богота, където участва в различни литературни и театрални кръжоци. Нейният талант й помага да стане част от училищната театрална група „Las esclavas del Sagrado Corazon de Jesus".

Когато е на 18 години, Кристина решава да пътува до Мексико, за да учи актьорство. В Мексико, Кристина учи в школата за артисти на канал Televisa и в продължение на три години изучава актьорската професия и демонстрира своя голям талант.

Носталгията по семейството и приятелите подтикват Кристина да се завърне в родината си Колумбия. Едни от първите й роли - в сериала „La mujer del presidente" и в теленовелата „Аз обичам Пакита Гайего", я превръщат в световно известна актриса.

По това време, Кристина дебютира и в киното във филма „Malamor".

Като допълнение на всичко това, Кристина продължава да учи и да развива своята актьорска техника. Посещава различни курсове, не само по драматургия, но и по физическа подготовка.

След усилената работа, Кристина решава да отдъхне и пътува няколко месеца. Тогава тя посещава Испания, Франция, Италия, Германия и Чехия.

При завръщането си, Кристина се снима в теленовелата „Traga Maluca". По това време играе и в театъра, и се снима във филми. След това тя отново опакова багажа си, за да отиде в Ню Йорк, САЩ, където посещава курсове при Джон Странсберг.

Връщайки се в Колумбия, Кристина се отдава на работата си и се снима в редица теленовели и филми, участва в различни театрални постановки.

През 2007 година отново посещава Мексико, за да участва в сериала „Capadocia". След завръщането си, тя се снима в теленовелата „Dama de Troya" отново с Андрес Хуан, с когото преди години е създала прекрасна екранна двойка в незабравимата история „Аз обичам Пакита Гайего".

Източник: www.imdb.com