Консуело Лусардо (Consuelo Luzardo)

Пълно име: Консуело Лусардо Монтенегро (Consuelo Luzardo Montenegro)
Семейно положението: разведена два пъти
Съпруг/а: първи – Хосе Антонио Морено (José Antonio Moreno), публицист; втори – Клаус Пеприч (Claus Reprich)

Рейтинг:  8.64  (11 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Консуело Лусардо е колумбийска актриса. Като всяко 12-годишно дете, Консуело Лусардо имала нужда да насочи своята енергия в нещо и за това родителите й я завеждат в Teatro Colón. Заедно с приятелката си Мария Анхелика Маярино (María Angélica Mallarino) научава много неща, сред които е актьорската игра.

Консуело Лусардо става ученичка на Escuela Superior de Arte Dramático, на което директор е Виктор Маярино (Víctor Mallarino), бащата на най-добрата й приятелка. Родителите й подкрепят желанието й да учи по няколко причини – на първо място, Виктор Маярино е близък приятел на семейството, от друга страна, те вярвали, че това ще е „чудо за три дни“, но преди всичко – надявали са се опознаването на драматичното изкуство ще й помогне да превъзмогне проблемите си при общуването с другите. И това е било голям проблем за нея, водещ до чести смени на училищата. Но в едно родителите й сгрешили – това не се оказва „чудо за три дни“, а нещо сериозно, което продължава повече от 50 години, през които не е спирала да играе нито за една година. Интересното е, че и нейният брат и нейната сестра също се реализират в тази област – брат й е кинематограф, а сестра й е акриса.

Дебютира като актриса в театъра в началото на 60-те години. И въпреки че винаги е била увлечена по театъра, тя влиза в телевизията, за да изиграе незабравими роли, които й спечелват международна слава.

През 70-те години работи като DJ в един бар в центъра на Богота, където всяка вечер се е занимавала купона да върви с пълна пара. Всъщност, музиката е нейната втора голяма страст в живота. И всичко започва с Rolling Stones и тяхната песен „Rock Around the Clock“.

Въпреки че не е спирала да играе нито една година през своята кариера, Консуело успоредно с актьорството работи и в рекламния бранш. Това занимание й подсигурява стабилни доходи, но също така й доставя удоволствие със своята същност. Повече от 20 години има собствена рекламна агенциця, но се оттегля, тъй като не издържа на натоварения си график – 18 часа усилена работа в рекламата и отделно от това – участия в театъра.

В свободното си време обича да излиза с приятели, за да танцува. Едни от най-близките й приятели са Хорхе Као, Диего Леон Ойос, Карменса Гомес, Глория Гомес, Елена Маярино и Мария Сесилия Ботеро. Всички, които я познават твърдят, че е луда по професията си. Обожава добрата храна и не пропуска възможност да развихри въображението си в кухнята.

Източник: www.colarte.com