Клаудия ла Гата (Claudia la Gatta)

Пълно име: Клаудия Вирхиния ла Гата Кинтана (Claudia Virginia La Gatta Quintana)
Месторождение: Каракас, Венецуела
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Луис Херонимо Абреу (Luis Gerónimo Abreu) от 17 април 2010 година
Височина: 175 см

Рейтинг:  9.50  (6 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 10 октомври.

Клаудия ла Гата е венецуелска актриса и модел. „Miss Barinas“ за 1997 година. Всичко започва като на шега – тя се записва да учи актьорство, докато се подготвя да стане модел. Въпреки че целите ѝ били различни, нейният преподавател Ектор Манриек (Hector Manrique) успява да ѝ покаже, че нейното истинско призвание е именно актьорството. Клаудия признава, че тази професия много ѝ харесва и всеки път, когато излиза на сцената, изпитва тръпка и вълнение. Като модел участва в рекламни кампании на марки като Tostitos, Stayfree, Movilnet, Movistar, Minalba, Mi Vaca, Bassinger, Femini, Vic, Matie, Gina, Coca Cola, Sedal и др.

Влиза в телевизията благодарение на Аркимидес Риверо (Arquimedes Rivero), който забелязва в нея таланта и желанието за работа. Въпреки че много ѝ харесват модните подиуми, тя смята, че този етап от живота ѝ – манекенството, вече е минало и го приема като нещо невероятно, което се е случило с нея. В киното дебютира във филма „Travesía del Desierto“. Когато получава предложение за участие в него, тя получава предложение за роля в теленовела в Колумбия. Изправена пред дилемата, тя решава, че трябва да приеме ролята във филма, защото по-често излизат предложения за роли в теленовели, отколкото във филми. Тя е много благодарна на своя мениджър – Габриел Блако (Gabriel Blanco).

След дългогодишна връзка с актьора Луис Херонимо Абреу, двамата се ожениха на 17 април 2010 година, а събитието беше подробно излъчено по канал Venevision.

Източник: www.actuemos.net , www.gabrielblanco.cc