Клаудия Консерва (Claudia Conserva)

Пълно име: Клаудия Марсела Консерва Перес (Claudia Marcela Conserva Pérez)
Дата на раждане: 12 Януари 1974 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Сантяго де Чили, Чили
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Хуан Карлос „Пойо“ Валдивия (Juan Carlos „Pollo“ Valdivia), за когото е омъжена за втори път
Деца: Ренато и Матилда
Височина: 157 см

Рейтинг:  9.75  (8 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Клаудия Консерва е чилийска актриса и телевизионна водеща. Родителите ѝ са емигрирали от Европа в Чили преди тя да се роди. През есента на 1990 година участва и печели конкурса за красота Miss 17. След това тя се записва да учи журналистика. В университета се запознава с Хуан Карлос Валдивия (Juan Carlos Valdivia), с когото завързват близко приятелство, което по-късно прераства в любов.

Като малка, Клаудия взема уроци по балет при Карен Коноли (Karen Connolly) и участва като гост в телевизионната програма „Jappening con Já“, снима се в реклами.

През март 1991 година заедно с Фелипе Камироага (Felipe Camiroaga) започва да води предаването „Extra Jóvenes“ на Chilevisión. Това отваря пред нея вратите към телевизията и през 1994 година получава предложение за работа от Канал 13. Влизането в телевизията открива пред нея нова възможност – да се снима като актриса. Първата теленовела, в която се снима, е „El amor está de moda“ през 1995 година. Кариерата ѝ на актриса продължава пет години, след което отново се връща към водене на телевизионни програми. Тя се радва на голям успех в това поприще.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Claudia_Conserva