Каролина Гомес (Carolina Gómez)

Дата на раждане: 16 Февруари 1974 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Богота, Колумбия
Семейно положението: с два развода
Съпруг/а: първи съпруг - Николас Ойос (Nicolas Hoyos), втори съпруг – Хайме Санчес Кристо (Jaime Sánchez Cristo)
Деца: син Томас (от първия й съпруг)
Височина: 175 см

Рейтинг:  7.08  (157 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Когато Каролиа е много малка, семейството й заминава в САЩ и се връща в Богота, когато тя е на осем годишна възраст. Тя се явява на кокнкурса Señorita Colombia през 1993 година, което й позволява да отпътува за Филипините за конкурса Мис Вселена през 1994 година, където получава титлата подгласничка на Мис Вселена - тя е третата колумбийска красавица, достигнала това място, след Паола Турбай пре 1992 година и Паула Андрея Бетанкур през 1993 година.

След изявите й като кралица на красотата, тя се изявява на модните подиуми в Маями и Италия, става и телевизионна водеща на програмата „Stars". Освен това, се изявява и като продуцентка в телевизията като съдружник във Vista Producciones Inc.

През 2004 година дебютира като актриса в продукцията на Caracol и Teleset „Истинския Родриго" заедно с аржентинския актьор Мартин Карпан. Играта й предизвиква възхищението не само на зрителите и името й е сред първите в списъка с актьори за теленовелата „Вдовица на мафията" през 2005 година, производство на канал RCN.

Неотдавна се пробва и в киното. Голям успех има филмът, с нейно участие, „Bluff", в който си партнира с Каталина Аристисабал, Виктор Маярино и Луис Едуардо Аранго. След премиерата на филма, Каролина заминава за Лос Анжелис, където трябва да си партнира с Роб Шнайдер във филм, който разказва историята на туземните племена.

Каролина е четвъртата колумбийска актриса, която намира място на пазара на американското кино.

Каролина Гомес се е женила и развеждала два пъти. Първият път се е събрала с младежката си любов и баща на сина й, Николас Ойос, а след това за телевизионния продуцент, Хайме Санчес Кристо. По време на снимките на „Истинския Родиго", Каролина има връзка с аржентинския актьор Мартин Карпан. Последният й официален приятел е колумбийския фотограф Камило Матис (Camilo Matiz).

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Carolina_Gómez ,