Кайо Блат (Caio Blat)

Пълно име: Кайо Блат де Оливейра (Caio Blat de Oliveira)
Дата на раждане: 2 Юни 1980 г.
Зодия: Близнаци
Месторождение: Сао Пауло, Бразилия
Семейно положението: женен с един развод
Съпруг/а: първа – Ана Ариел (Ana Ariel) от 6 юли 2001 до 2004 година; настояща – Мария Рибейро (Maria Ribeiro) от 17 ноември 2007 година
Деца: осиновен син – Антонио (2003 г.) с първата му съпруга, син Бенто (2010 г.) от настоящата му съпруга
Височина: 170 см

Рейтинг:  9.17  (6 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Кайо Блат е бразилски актьор от киното, театъра и телевизията.

Кайо Блат безспорно е един от най-талантливите млади актьори в Бразилия. Неговата успешна кариера започва на 9-годишна възраст с участия в телевизионни реклами и с малки участия в образователни програми. Дебютира като актьор в сериала „O Mundo da Lua“ на TV Cultura през 1991 година. През 1994 година изиграва младия Карлос в сериала „Éramos Seis“ на SBT, който е добре приет както от критиката, така и от зрителите. Така актьорът става известен най-вече в родния си град – Сао Пауло. По-голяма популярност печели с участието си в мини-сериала „Chiquinha Gonzaga“.

В своята кратка кариера, той успешно е играл всякакъв тип герои – от очарователни хлапета до непокорни тинейджъри.

По-голяма част от живота си, Кайо е преживял в родния си град, но се премества в Рио де Жанейро – културната столица на Бразилия, когато сключва договор с Rede Globo. Тогава се отказва от следването си – учил е за известно време Право в един от най-големите бразилски университети.

Израснал в семейство на преподавател на театрални актьори, сърцето на Кайо Блат го влече най-силно към театъра. Освен природната красота, той очарова зрителите както на малкия, така и на големия екран със своя необятен талант. Но той не разчита на славата и не престава да се учи и усъвършенства в професията, която е избрал за свое призвание в живота.

Източник: www.imdb.com